Gå til sidens hovedinnhold

Ahmed siktet og Porsche beslaglagt

Mens Waleed Ahmed venter på dom i Bieber-svindelen, har Økokrim siktet ham for bedrageri og tatt beslag i en Porsche.

Den tidligere Grønt Norge-gründeren har sagt seg skyldig i grovt bedrageri mot en amerikansk investor, og Ahmed har vært varetektsfengslet siden september i fjor.

Nå blir nordmannen også siktet for grovt bedrageri av en sveitsisk statsborger, melder nrk.no. Ifølge en kjennelse fra Follo tingrett skal Ahmed ha svindlet sveitseren for 3, 46 millioner norske kroner.

Økokrim har gjort beslag i en bil av typen Porsche Panamera 2012-modell, som er registrert i navnet til en i Ahmeds familie.

– Jeg kan bekrefte at vi har tatt beslag i en Porsche eid av et familiemedlem. Vi mistenker at bilen er kjøpt med penger fra svindelsaken som involverer den sveitsiske statsborgeren, opplyser Geir Kavlie, førstestatsadvokat i Økokrim overfor nrk.no.

Natt til tirsdag, norsk tid, faller dommen i den mye omtalte Bieber-svindelen.

Mens myndighetenes Probation office vil ha 108 måneder fengsel for Skien-mannen Waleed Ahmed, mener hans forsvarer at 18 måneder fengsel er en passende straff.

Som NRK.no har skrevet om tidligere, er Ahmed også involvert i andre bedragerisaker. Et amerikansk firma har saksøkt ham for avtalebrudd, og fått medhold i amerikansk rett, og 22-åringen er også tiltalt for forsikringssvindel.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken