Gå til sidens hovedinnhold

- Ahus er ute av kontroll

Om tre uker får de ansvaret for 160.000 pasienter, men fortsatt mangler de leger og sykepleiere.

Den 3. januar 2011 overtar Akershus Universitetssykehus (Ahus) ansvaret for 160.000 innbyggere i Follo og i Oslo-bydelen Alna.

Men fremdeles mangler sykehuset overleger og intensivsykepleiere. Dette kan bety utsatte operasjoner og lengre ventelister, skriver Aftenposten tirsdag.

- Hun har ikke kontroll
Dette får Frps helsepolitiske talsmann, Per Arne Olsen, til å reagere.

- For meg virker det som helseministeren har gjennomført en elendig prosess. Hun har ikke kontroll i det hele tatt, sier Olsen.

Han frykter at pasientene kan bli rammet hardt.

- Vi kommer til å se avlysninger av operasjoner og økte ventetider. Eller det som enda verre er, sier Frp-politikeren.

- Handlingslammelse
Olsen går langt i kritikken av helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Vi har prøvd å få helseministeren til å innse at hun må ta styring, men hun har toet sine hender. Hun utøver ren handlingslammelse.

- Du kan ikke som helseminister sitte stille og se på at en prosess som omfatter helsetilbudet til 160.000 mennesker går i grøfta, sier Olsen.

Han mener helseministeren nå må redegjøre for situasjonen.

- Helseministeren må informere Stortinget om prosessen, og de konsekvensene dette kaoset vil medføre for pasienter og ansatte i regionen, sier han.

Må se til utlandet
Sykehuset må nå se til utlandet for å finne ansatte.

- Å skaffe overleger er det kritiske nå. En del av disse stillingene er vanskelige å rekruttere over hele landet, så vi går nå bredere ut både i Norge og utenfor landets grenser for å få de legene vi har behov for. Det er viktig å få disse på plass så raskt som mulig, understreker HR-direktør Jan Inge Pettersen ved Ahus til Aftenposten.

Kommentarer til denne saken