Gå til sidens hovedinnhold

- Air France bytter ut sensorer

Skal ha gått med på å bytte ut sensorer i alle Airbus-fly.

Air France har gått med på at de nå skal bytte fartssensorer på alle sine Airbus A330 og A340 fly, etter at det har blitt antydet at sensorene kan være involvert i flystyrten forrige uke, opplyser en fagforening for piloter tirsdag, ifølge CNN.

Årsaken til at Air France 447 styrtet er ennå ikke kjent, men etterforskerne undersøker særlig rollen fartssensorene kan ha spilt.

Lørdag opplyste Air France at de hadde begynt å erstatte sensorene på sine fly i april, men ulykkesflyet hadde ikke fått nye sensorer da det styrtet.

Pilotene i den lille franske fagforeningen ALTER har anmodet sine piloter om å ikke fly maskiner som ikke har fått nye sensorer.

Sendte 24 feilmeldinger
Lederen for den franske havarikommisjonen Paul-Louis Arslanian sa lørdag at flyet sendte ut 24 feilmeldinger før det styrtet.

Allerede torsdag meldte The Aviation Herald at de mente å kjenne til innholdet i noen av de siste meldingene flyet sendte fra seg.

De hevder at flyet sendte ut første feilmelding klokken 04.10, en melding som indikerte at autopiloten var deaktivert, og dermed ble tekniske hjelpemidler for å hindre farlige bevegelser fjernet.

Mellom 04.11 og 04.13 ble det sendt flere feilmeldinger om at ISIS, det sekundære informasjonssystemet, og ADIRU, flyets navigasjonssystemer, var ute av drift.

Øvrige meldinger tyder på at flyet kan ha holdt for høy eller for lav hastighet gjennom det alvorlige tordenværet det fløy inn i før det styrtet.

Omkomne hentet i land
De første omkomne fra det styrtede Air France-flyet ble tirsdag fløyet til land på øygruppen Fernando de Noronha nordøst for den brasilianske kysten.

Levningene skal sammen med vrakrester fra Airbus-flyet fraktes videre fra øygruppen til byen Recife på det brasilianske fastlandet, sier brasilianske tjenestemenn.

Her skal identifiseringen av de døde skje ved hjelp av DNA-tester og tannundersøkelser.

- Viktig for etterforskerne
Ifølge tidligere generalinspektør Mary Schiavo i det amerikanske transportdepartementet er funnene av omkomne og vrakrester ikke bare viktig for familiene til de savnede, men også for etterforskerne.

- Selv om de ikke finner noe annet, kan de få noen svært viktige ledetråder fra de delene de finner og fra de menneskelige levningene, sa hun lørdag.

Ifølge Schiavo kan etterforskerne ville vurdere om flyet opplevde en eksplosjon ut fra levningene etter de omkomne.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken