Gå til sidens hovedinnhold

Akebonanza i vinterferien

Her er vinterfavoritten i Oslo. Se video.

KORKETREKKEREN (Nettavisen): orketrekkeren på Frognerseteren har i mange år vært en favoritt blant akelystne mennesker i alle aldre. I år har akeforholdene vært ekstremt gode, og det har ikke gått ubemerket forbi.

Beste på 10 år
- Så fine forhold som det er nå har de ikke vært på 10 år, og det har vært veldig mye mennesker her de siste tre ukene. Friluftsetaten er veldig flinke til å preparere bakkene hver natt, og det virker som om alle skal ut å ake om dagen, sier daglig leder av skiservice på Frognerseteren, Tomm Murstad til Nettavisen.

Se video:

HTML EMBED
video_embed(12178,1);

Ifølge Murstad har det vært en besøksøkning på 20 prosent i forhold til i fjor, og han forventer at det blir hektiske uker også fremover. Sporvognene som hyppig transporterer de besøkende ble i en periode i tillegg overbelastet.

- Jeg har hørt om eksempler der folk har måtte stå over flere trikker fordi det var fult. Men etter at det ble satt opp ekstra transport i helgene, har jeg ikke hørt at dette lenger er et problem, sier han.

Selve korketrekkerbakken er på ca. 2 kilometer, og den ærverdige traseen ble brukt under OL i Oslo i 1952. Murstad mener grunnen til at folk er såpass ivrig, rett og slett er fordi det er gøy å ake.

- Alle synes det er gøy å ake. Både de på tre og de på 80 år. Dessuten slipper man jo å gå opp bakken, sier han.

Flere vinterferietips
Forholdene i Norges mest kjente akebakke ser ut til å holde seg fine også til helgen.

Ifølge Storm Weather Center vil det også torsdag bli minusgrader i hovedstaden. Skyet vær og og litt spredt snø bør ikke legge en stor demper på stemningen i bakken. Fredag blir det skyet og stort sett opphold. Temperaturen blir nær det normale eller litt mildare enn normalt. Lørdag til mandag blir det fortsatt litt snø i luften, men forhåpninger om gløtt av sol, særleg mandag.

Oppholder du deg i Oslo de nærmeste dagene er Korketrekkeren bare ett av flere tips fra Innovasjon Norge Reiseliv og Visit Oslo. Her finner du også aktiviteter som skiturer til Friluftsetatens og Skiforeningens sportsstuer, Tryvann Vinterpark, Vintervandringer, Oslo Winter City Cruise, Museer i Oslo og Narvisen skøytebane.

Finanskrisen gjør at flere kanskje velger en mer moderat vinterferie i år. Med fantastiske snøforhold og kuldegrader i hovedstaden trenger ingen å reise langt for å oppleve vinteren på sitt beste, melder Visit Oslo.

HTML EMBED
Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken