Gå til sidens hovedinnhold

- Al-Qaida-medlem drept i Somalia

USA tror et av de tre som er mistenkt for bombingen av amerikanske ambassader i Kenya og Tanzania kan ha blitt drept i angrepet på Somalia.

En amerikansk tjenestemann sier et av Al-Qaida-medlemmene som er mistenkt for bombingen av amerikanske ambassader i Kenya og Tanzania i 1998 kan ha blitt drept i det amerikanske angrepet på Somalia denne helgen.

Den anonyme kilden sier til Reuters at det er uklart hvilken av de tre etterlyste Al-Qaida-medlemmene som ble drept i angrepet.

Lørdag var første gang USA gjennomførte en åpenlys militær intervensjon i Somalia siden et fredsbevarende oppdrag endte med katastrofe i 1994.

USA har lett i Somalia etter de tre mistenkte Abu Talha al-Sudani fra Sudan, Fazul Abdullah Mohammed fra Komorene og Saleh Ali Saleh Nabhan fra Kenya. De tre antas å ha ligget i skjul blant islamistiske soldater som flyktet fra etiopiske og somaliske styrker.

Sudani og Mohammed er mistenkt for å ha deltatt i ambassadebombingene som kostet 224 mennesker livet. Nabhan er etterlyst i forbindelse med bombingen av t hotell i Kenya i 2002, der 15 mennesker ble drept.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping