Gå til sidens hovedinnhold

-Al-Qaida-mistenkt drept i Somalia

En mann som er mistenkt i forbindelse med bombeaksjonene mot amerikanske ambassader i Afrika på 90-tallet skal ha blitt drept i de amerikanske angrepene.

Amerikanerne hevder overfor somaliske myndigheter at Fazul Abdullah Mohammed ble drept i et av luftangrepene de siste dagene.

Dersom det blir bekreftet vil Mohammeds dødsfall være en stor seier for USA i jakten på bakmennene ved bombeaksjonen i 1998. 225 mennesker døde i angrepene i Kenya og Tanzania.

- Jeg har fått en rapport fra den amerikanske siden om målene og skaden som ble gjort. En av påstandene er at Fazul Abdullah Mohammed er død, sier talsmann for den somaliske presidenten, Abdirizak Hassan, til AP.

Amerikanske styrker har de siste par dagene gjennomført luftangrep i den første offensiven i det afrikanske landet siden 18 amerikanske soldater ble drept her i 1993.

- Bakkestyrker til Somalia
Somalias visestatsminister mener amerikanske bakkestyrker trengs for å fjerne «al-Qaida» fra Somalia.

- Vi behøver amerikanske spesialstyrker på bakken for å fjerne de siste gjenværende al-Qaidamistenkte i Somalia, sier visestatsministeren til AP onsdag.

Hussein Aideed sier til AP at de somaliske regjeringsstyrkene ikke klarer å ta de siste skjulestedene til de siste mistenkte ekstremistene. De skal ifølge somaliske myndigheter skjule seg med nok mat og vann til flere år.

- Kunnskap og utstyr
- Den eneste måten vi vil klare å drepe eller ta til fange overlevende al-Qaidaterrorister der dersom amerikanske spesialstyrker utplasseres på bakken, sier Aideed.

Han har tidligere vært amerikansk marinesoldat selv, melder AP.

- De har kunnskapen og utstyret til å ta disse menneskene til fange.

Aideed tror bare det er et spørsmål om tid før de amerikanske soldatene vil være på bakken i Somalia.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen