Gå til sidens hovedinnhold

Al-Qaida støtter McCain

- Et terrorangrep vil presse amerikanerne til å velge McCain.

På nettsiden al-Hesbah uttrykker en al-Qaida-tilhenger at McCain er det beste valget om al-Qaida ønsker å tømme USA for økonomiske og militære ressurser. Grunnen er at han vil fortsette krigen i Irak og Afghanistan, skriver Times Online.

- Dette forutsetter tilstedeværelsen av en oppfarende amerikansk leder slik som McCain, som garanterte at han ville fortsatte krigen til siste slutt. Al-Qaida bør støtte McCain i det kommende valget slik at han fortsetter den feilslåtte marsjen til sin forgjenger, står det skrevet i et forum på denne nettsiden.

- Utfør et angrep
Vedkommende som har skrevet innlegget er identifisert som Muhammad Haafid. Han skriver videre at løsningen er å utføre et terrorangrep.

- Hvis al-Qaida utfører et angrep mot amerikanske interesser, vil dette være i favør av McCain. Amerikanerne vil dermed velge McCain, fordi de ønsker hevn.

SITE Intelligence Group overvåker nettsiden, og oversatte beskjeden. SITEs senioranalytiker Adam Raisman sier at den fanget deres oppmerksomhet fordi det har vært lite eller ingen diskusjon om presidentvalget på denne typen forum.

- Obama vil bli testet
McCains seniorrådgiver Mark Salter sier han har hørt om diskusjonen på den nevnte nettsiden, men han hadde ingen umiddelbar kommentar.

Denne beskjeden ble skrevet dagen etter at demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden uttalte at Barack Obama ville bli testet av en internasjonal krise innen få måneder om han ble valgt som president.

- Merk mine ord, det vil ikke ta seks måneder engang før verden tester Obama slik de testet John Kennedy. Vi er i ferd med å velge en glimrende 47 år gammel senator som USAs president. Vi kommer til å oppleve en internasjonal krise som vil teste hva denne fyren er laget av, sa Biden.

- Allerede testet
McCain var raskt ute med å kommentere uttalelsen.

- Den neste presidenten kommer ikke til å ha tid til å venne seg til kontoret. Vi vil ikke ha en president som inviterer til å bli testet av verden i en tid hvor vår økonomi er i en krise og amerikanerne allerede utkjemper to kriger, sa McCain til sine velgere i Pennsylvania, melder nyhetsbyrået AP.

John McCain sa også at han allerede hadde blitt testet under Cuba-krisen i 1962, da han var pilot om bord på et hangarskip.

- Jeg var om bord på USS Enterprise. Jeg satt i cockpiten på hoveddekket til skipet rett utenfor Cuba. Jeg hadde målet i sikte. Mine venner, dere vet hvor nære vi var en atomkrig, sa McCain.

Og han fortsatte:

- Amerika vil ikke ha en president som trenger å bli testet. Jeg har allerede blitt testet, sa han.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken