Gå til sidens hovedinnhold

Al-Qaida-videoer på mobilen

Terrororganisasjonen går nye veier for å nå massene.

Mobilvideoer av Osama bin Laden og Ayman al-Zawahri kan nå bli lastet ned til mobiltelefoner. Meldingen om den nye tjenesten ble lagt ut på nettsider som brukes av militante islamister, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lørdag ble åtte videoer gjort tilgjengelige for nedlasting, blant dem en hyllest til Abu Musab al-Zarwaqi, den tidligere al-Qaida-lederen som ble drept av amerikanske styrker i Irak i juni 2006.

Video- og lydklipp fra islamistiske grupperinger, inkludert al-Qaida, er tilgjengelige på internett. Men dette krever at man har en pc og en internettforbindelse, som et begrenset antall mennesker har tilgang til i de regionene det gjelder.

De åtte videoene som nå er gjort tilgjengelige varierer fra 17 til 120 megabyte i størrelse, og krever derfor stor lagringskapasitet på mobilen. Al-Sahab har lovet at videoene skal komme i størrelser tilpasset mobilen, melder AP.

Mobilvideoer blir stadig mer populært i Midtøsten. Videone overføres via Bluetooth- eller infrarødteknologi.

Videoklipp som viste henrettelsen av Saddam Hussein i desember 2006 ble sendt til mobiltelefoner rett etter hans død. I Egypt sirkulerer en rekke mobilvideoer som viser politivold.

Terrornettverket al-Qaida har blitt stadig mer avanserte i sin måte å nå sitt publikum på. Videoene de frigir, har alltid engelske undertekster, og beskjeder fra bin Laden og al-Zawhari vedrørende Afghanistan og Pakistan har blitt dubbet til blant annet urdu og pashtu.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter