HTML EMBED

Egil Olsen tror Norge må ut i omspill for å komme til fotball-VM. Landslagsledelsen tar ikke lett på Albania.

- Tipset mitt er playoff. Det kan bli verre, men vi kan også vinne gruppa. Da må vi trolig vinne resten av kampene og ikke minst slå Sveits hjemme. Klarer vi full pott hjemme, blir det minst omspill, sier Drillo.

Han presenterte troppen som skal møte Albania på Ullevaal stadion 22. mars torsdag. Christian Grindheim er tilbake i landslagsvarmen. Midtbanesluggeren er for tiden på lån fra danske FCK til Vålerenga. Drillo må klare seg uten den suspenderte duoen Daniel Braaten og Espen Ruud.

- Albania er dessverre litt bedre enn jeg liker. De har spillere i de store ligaene og ingen i hjemlig serie. Normalt skal vi slå dem, men de er ingen mygg, advarer Egil Olsen.

Vil ikke avsløre svakheter
Assistenttrener Ola By Rise er i full gang med å studere neste motstander i VM-kvalifiseringen.

- Albania er bedre enn folk tror. Av og til er det behov for å snakke opp lag, andre ganger ned. Vi skal ikke være redd dem, men Albania må snakkes opp. De har fem spillere i Italia, fire i Tyskland og flere rundt i land som Ukraina, Polen, Sveits og Kina. Spillerne er spredd rundt i gode klubber og får spilletid, sier By Rise.

- Har dere funnet svakheter hos Albania?

- Det har vi nok, men de svakhetene skal vi presentere til spillerne og gruppa som skal prestere. Det er taktisk dumt å annonsere potensielle svakheter, for da blir det lett med motjusteringer. Vi har funnet noen muligheter. Det er ikke Barcelona, men Albania vi skal møte. Vi har respekt for dem, men skal forsøke å slå dypere sprekker i de små mursprekkene vi allerede ser, sier landslagets analyseansvarlig til NTB.

Tidlig seriestart kan avgjøre
Drillo gleder seg over at en rekke av utenlandsproffene har fått rikelig med spilletid den siste tiden.

- Det er bedre enn på lenge. Det er mange som er inne i varmen på klubblagene sine. Samtidig har vi ni spillere i troppen fra den norske serien, og det er ingen gunstig fase nå i mars, sier Drillo.

Den norske serien sparker i gang neste uke. Bare én runde vil være spilt før kvalifiseringskampen mot Albania.

- Det er veldig positivt for oss at det er én serierunde før landskampen. Vi har fortsatt omtrent halve troppen fra hjemlig serie. Det ville vært mye mer ugunstig for oss om spillerne var midt i en oppkjøringsperiode til første serieomgang. Jeg vet klubbene er skeptiske, men for landslaget betyr det veldig mye. Det kan vise seg å bli avgjørende mot en motstander som vi kan komme til å bruke mye krefter på for å bryte ned, sier By Rise.

Norge møtte Albania to ganger på slutten av 1990-tallet. Norge vant 2-1 på bortebane, mens det endte 2-2 på Ullevaal.

King usikker - Gamst fortsatt ute
Joshua King trøbler med lårskade og er usikker til landslagets VM-kvalifiseringskampen mot Albania 22. mars. Samtidig har ikke Drillo lukket landslagsdøren for Morten Gamst Pedersen.

- Vi er i kontakt hele veien. Han håper å spille for Blackburn før landskampen, sier landslagssjef Egil Olsen om King.

Blackburn møter Millwall i den engelske FA-cupens kvartfinaler i helgen. Det er uklart om King blir å se på banen i den kampen.

Morten Gamst Pedersen er ikke med i troppen som møter Albania.

- Gamsten spilte riktignok hele kampen sist, men har vært mye ut og inn for Blackburn. Jeg har ikke satt strek over Gamsten, sier Drillo.

Landslagssjefen har for vane å prioritere spillere som får rikelig med spilletid på klubblaget. Han gjør unntak for Vegard Forren denne gangen. Midtstopperen har bare spilt reservelagsfotball etter overgangen fra Molde til Southampton.

- Han har vært så god i mange kamper for oss at jeg ikke er bekymret. Både han og vi håper han snart får spilletid, men han er uansett med. Han forteller at han er i god form, men at det kan ta litt tid før han blir satset på for fullt i Southampton, sier Drillo. (©NTB)

HTML EMBED