Gå til sidens hovedinnhold

- Aldri sett noe liknende

Sporet ved Gjønnes stasjon var rasert søndag morgen.

(iOslo.no) T-banestasjonen på Gjønnes på Kolsåsbanen så nærmest ut som om den var rammet av et jordskjelv søndag morgen. Sporet var vridd og selve stasjonen var flyttet flere meter.

Skyldig nabotomt?
- Det vi vet om saken er at dette skjedde mellom ett og tre i natt, ifølge meldingen fra naboer. Det som sannsynligvis har skjedd er at massen som har vært lagret på nabotomta har sklidd ut i løpet av natten. Hvorfor det har skjedd må geologene finne ut av, sier informasjonssjef i Oslo T-banedrift, Bjørn Rydmark, til iOslo.

- Det skyldes altså hverken en eksplosjon eller et jordskjelv, sier Rydmark.

Kommunikasjonssjef Oslo Sporvognsdrift AS Cato Asperud sier til iOslo.nos reporter på stedet at vitner ringte politiet natt til søndag og sa de hørte buldring og så flere lysglimt.

- Stasjonen og sporet er løftet tre meter. Jeg har aldri sett noe liknende, sier Asperud.

Han forteller at vitnene trodde de så en eksplosjon.

Tunge masser
Ifølge Asperud er massene som har vært lagret på nabotomten for tunge for grunnen, og det skal være årsaken til at stasjonen er presset oppover.

De store steinmassene på den ene siden av sporet har altså trykket grunnen ned, som igjen har gjort at grunnen har forskjøvet seg og presset stasjonen opp.

For tiden er det trikken som leier sporet. Trikken går til bare Bekkestua, stoppestedet før ulykkesstedet. Uhellet kommer ikke til å berøre den ordinære trikketrafikken, ifølge Rydmark.

(Saken fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11254);

- Hvordan ting har skjedd vet jeg ikke. Vi Konstaterer at det har skjedd, og heldgivis kom ingen til skade, sier informasjonssjefen.

Usikker fremtid
Det er Jernbaneverket som har lagret massene på nabotomta, som er kommunal eiendom. Massen skulle brukes i arbeidet med dobbeltsporet som skal bygges i Bærum.

Det er fortsatt uvisst hvordan ulykken kommer til å påvirke arbeidet med T-banelinja Kolsåsbanen.

- Arbeidet har ikke kommet så langt som til Gjønnes ennå. Det er helt umulig å si om det vil forsinke arbeidet med Kolsåsbanen før vi har fått en analyse. Men raset har visstnok tatt med seg noe av undergrunnen, sier Rydmark.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken