Turistnæringen i Western Australia krever at myndigheten handler og jakter ned de livsfarlige haiene, som har krevd fire menneskeliv de siste syv månedene.

Strendene i delstaten er nå erklært som de dødeligste strendene i hele verden i forhold til haiangrep.

Lørdag ble Peter Kurmann (32) angrepet og drept av det som antas å være en hvithai da han dykket utenfor Stratham Beach, sør for Perth.

- Dette er uhørt
I gjennomsnittet er det ett dødelig haiangrep i året i australsk farvann. Haiforsker ved WA Fisheries, Rory McAuley, sier hyppigheten med dødelige haiangrep er uhørt.

- Jeg er ikke kjent med noen tilfeller i hele verden hvor det har vært så mange dødelige haiangrep over en så kort periode, sier Rory McAuley, ifølge The Independent.

- Fjoråret var spesielt ille. Dette året har allerede startet tragisk, sier han.

Rammer turismen
Delstaten Western Australia er et yndet turistmål, men nå frykter næringen at haiangrepene skal skremme bort turistene.

- Det er ingen tvil om at dette vil ramme turismen, sier borgermester Ian Stubbs i Busselton, som er en liten kystby hvor Kurmann bodde med sin kone og to barn.

- Disse haiene som kommer for nære, må utryddes. Delstatsmyndighetene må handle, og de må handle nå. Hvor mange flere tragiske dødsfall kan vi leve med? sier han.

Utryddingstruet
Det er den beryktede hvithaien som har fått skylden for de fire brutale haiangrepene de siste syv månedene. Haiarten er utryddingstruet og er ulovlig å fiske.

Delstatsminister Colin Barnett sier det er uaktuelt å jakte ned rovfisken, men utelukker ikke å tøye litt på fiskerestriksjonene, skriver The Independent.

Kilder: The Times, The Independent.