Gå til sidens hovedinnhold

Ålesleipt parkeringstriks

Bergenserne med sleipt triks som gir råbillig parkering.

Bergensere i Fana bydel sør i Bergen har tatt i bruk et nytt triks for å sikre billig parkering. De opplyser til fylkeskommunen at de er kollektivreisende for å kunne benytte et parkeringshus øremerket for nettopp kollektivreisende. Det skriver Bergensavisens (BA) lørdag.

Parkeringshuset har 180 parkeringsplasser for kollektivreisende med periodeskyss. Da får du et oblat som gir gratis parkering.

Skaffer seg kollektivoblat
Klokken 0745 er parkeringshuset fullt. Fortsatt kommer bilister som håper på en ledig plass. Mellom klokken 0730 og 0830 registreres 52 bilister som ikke får plass i parkeringshuset. Irritasjonen bygger seg opp.

Jan Stokkbekk skal være på jobb om to minutter. Han freser gjennom tre etasjer, for så å se seg nødt til å parkere på en av de ti ledige handikapplassene.

– Det er håpløst. Dette er helt horribelt. Jeg pleier som regel å stå her, men noen ganger må jeg parkere i det andre parkeringshuset og betale 150 kroner dagen, sier han til BA.

Han jobber på Nesttun, og innrømmer at han ikke bruker Bybanen til jobb. Han er en av de mange som skaffer seg oblat, og rett til kollektivparkering for 660 kroner i måneden.

Vil se på saken
Stokkbekk sparer med det godt over 2000 kroner måneden på det sleipe trikset.

Seksjonsleder Øivind Støle ved samferdselsavdelingen ved Hordaland fylkeskommune. Han er klar over at «fremmedparkering» er et problem på Nesttun, men sier de ikke vet hvor stort omfanget er.

Ifølge Støle vil fylkeskommune nå se nærmere på bruken av P-huset.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken