Gå til sidens hovedinnhold

Alexandra (17) ble antastet på festival: - Han stakk to fingre opp mellom beina mine

Alexandra var blant 35 jenter som meldte om seksuelle overgrep i løpet av Sverige-festivalen.

Alexandra Larsson (17) var på Putte i Parken-festivalen i Karlstad med venninnene sine for å nyte musikk, sol og god stemning. Resultatet ble imidlertid noe helt annet, melder Gøteborgs-Posten.

- Vi ble presset mot scenen, men når vi prøvde å si fra ble de bak oss bare sinte på oss, sier hun til den svenske avisa.

Fingre mellom beina

Den lille krangelen med gruppen bak dem skulle imidlertid vise seg å bare være begynnelsen på problemene.

- Noen av de bak oss tok meg på rumpa, men da jeg snudde meg for å se hva som foregikk var det umulig å se hvem som hadde gjort det. Etter en stund kjenner jeg at noen stikker fingrene mellom beina på meg, men heldigvis hadde jeg bukser på meg, sier Alexandra.

Det tok ikke lang tid før Alexandra snudde seg mot gruppen med unge menn bak seg for å fortelle at de skulle slutte med det de holdt på med, men samtlige nektet for at de hadde gjort noe som helst.

- Derfor ba jeg dem bare om å si fra om de så noen som gjorde noe, men etter en stund skjedde det igjen. Da snudde jeg meg rundt og skrek mens jeg spurte hvem det var, og kalte de svin. Deretter gikk vi fra konserten ettersom vi ikke kunne se hvem det var. Det var bare et hav av folk, sier hun til avisa.

Festivalen ødelagt

Alexandra har vært på alle de tidligere festivalene i Karlstad, og aldri tidligere blitt utsatt for noen form for seksuelle overgrep i løpet av de andre besøkene.

- Det var ubehagelig. Noen av dem som sto rundt meg tok på meg, men jeg hadde ingen anelse om hvem det var. Vi hadde kommet dit for å ha det gøy, men festivalen varte bare i tjue minutter for vår del, sier hun.

På veien ut av festivalområdet fortalte hun festivalvaktene om hendelsen, men hun har ikke anmeldt forholdet til politiet.

- Vi får se om jeg anmelder det, men det føles som en dråpe i havet. Det er så mange andre som også ble utsatt for det samme. Jeg så jenter komme gråtende ut fra publikummet, blant annet en barndomsvenn som er to år yngre enn meg. Hun gråt så mye at det skar i hjertet, sier hun til avisa.

Opplevelsen fikk Alexandra til å føle seg både liten og redd.

- Jeg følte meg ynkelig. Jeg er veldig lav, så jeg forsvant der inne. Det ble nok en faktor, det å kjenne hvor liten og ubetydelig man er, samtidig som noen andre føler de har retten og friheten til å krenke deg, sier hun.

Ifølge den britiske avisa Dailymail skal minst 35 jenter i alderen mellom 12 og 17 år ha meldt om seksuelle overgrep under den samme festivalen.