Gå til sidens hovedinnhold

Alexandra (5) døde av stump vold

Jenta som ble funnet drept i en bil i Drangedal natt til onsdag, skal ha dødd av omfattende hodeskader.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk instutt viser at jenta døde av omfattende hodeskader som følge av stump vold, ifølge en pressemelding fra Telemark politidistrikt.

Politiet friga torsdag navnet på den drepte jenta. Offeret er fem år gamle Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik.

- Døde tirsdag
Det var ved midnatt natt til onsdag at bilen med den døde jenta ble funnet krasjet inn i en parkert bil på et gårdstun i Drangedal. Syv timer senere ble jentas far (29) pågrepet like i nærheten.

Ifølge obduksjonsrapporten skal jenta ha dødd tirsdag 6. mai. Politiet mener faren drepte datteren i sitt hjem i Kragerø, for så å kjøre til Drangedal med den døde jenta i bilen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utenfor boligen i Kragerø har venner og bekjente lagt ned blomster lys og hilsner til minne om Alexandra. På ett av kortene står det: «Tenker masse på deg, Alexandra. Utrolig trist det som skjedde».

Innrømmer drap
Faren innrømmet under fengslingsmøtet torsdag å ha drept sin datter, men har imidlertid ikke erkjent straffskyld.

- Han er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Fram til 15. mai må han sitte i full isolasjon, forteller politiadvokat Kjell Ove Ljosåk ved Telemark politidistrikt til Nettavisen.

29-åringen skal ifølge sin forsvarer være sterkt preget av det som har skjedd.

- Han er preget av endeløs sorg og fortvilelse, sier advokat Johan Tønnes Løchster.

I 2004 tok det turbulente forholdet mellom barnets mor og den nå siktede barnefaren slutt. Etter bruddet skal de ha kranglet om samværet med datteren.

- Konflikten endte i retten, og i mai i fjor avgjorde Skien og Porsgrunn tingrett at faren skulle få omsorgen for datteren. Dette var moren svært uenig i, sier hennes bistandsadvokat, Merete Schiefloe Aune, til avisen Varden.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer