Gå til sidens hovedinnhold

Algerier terrorsiktet

Kun én av de tre algerierne som ble pågrepet av italiensk antiterrorpoliti onsdag siktes for terrorisme.

Alle de tre algeriske mennene som ble tatt i antiterroraksjoner i henholdsvis Napoli og Brescia onsdag er fortsatt varetektsfengslet, men kun en av dem med en terrorsiktelse hengende over seg.

I Napoli sitter Yamine Bouhrama (32), som ifølge italienske medier har vært i Norge med falske identitetspapirer. Bouhrama anklages av napolitansk politi for å ha planlagt terrorangrep, skriver den italienske nettavisen Corriere della Sera og flere andre nasjonale medier fredag. 32-åringen nekter seg skyldig i anklagene.

Heleri
Samtidig sitter Khaled Serai (35) og Mohamed Larbi (31) i arrest i Brescia. Siktelsene mot disse to begrenser seg til dokumentfalsk og heleri.

Italienske medier gjør fredag et poeng av at det virker å være uenighetene, politidistriktene imellom, om hva slags forbrytelser de tre terrortatte algerierne skal ha gjort seg skyldig i.

Fredag omtaler politiet i Napoli alle tre som terrorister. Det gjør ikke Brescia-politiet.

Serai og Larbi er fremdeles mistenkt for å være medlemmer av Salafist-gruppen Bønn og Kamp, og for å ha hatt kontakt med ekstremister i andre land.

Møtte kontakter i Norge
Yamine Bouhrama og Khaled Serai skal ha vært i Norge med falske identitetspapirer som de hadde skaffet seg i Frankrike. Ved hjelp av papirene skal de ha kommet seg hit til landet på besøk, til kontakter de hadde i Norge, melder ANSA og andre italienske medier.

- Vi kjenner til saken, ikke bare gjennom media. Vi vil foreløpig ikke kommenter dette nærmere, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i Politiets Sikkerhetstjeneste til TV 2 Nettavisen.

PST hadde torsdag morgen et møte i forbindelse med arrestasjonene i Italia.

Italiensk politi: - En rekke norske kontakter
Italiensk politi bekrefter over TV 2 Nyhetene fredag at de to bodde i Norge i fjor sommer.

- Vi vet at de har vært i Norge og at de har hatt kontakt med en rekke personer i Norge, sier en talsmann for politiet i Napoli.

PST skal ha overvåket algerierne mens de var i Norge, men ønsker forsatt ikke å kommentere saken.

Yamine Bouhrama utpekes av politiet som leder av terrorgruppen, men advokaten hans hevder han er helt uskyldig.

Alle de tre arresterte algerierne er lite samarbeidsvillige i avhør, opplyser politiet i Italia.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken