Gå til sidens hovedinnhold

Ali-sjåfør nyter fortsatt tillit

Ambulansesjåføren forlot Ali Farah (37) stygt skadet i Sofienbergparken. Likevel er han fortsatt tillitsvalgt for ambulansearbeidere.

(iOslo.no) Den ene av de to ambulansesjåførene som forlot Ali Farah (37) i Sofienbergparken 6. august i fjor har sagt opp jobben etter hendelsen. Den andre sjåføren, som er i permisjon, er i full aktivitet som tillitsvalgt, skriver VG.

Den tillitsvalgte ambulansesjåføren ble utpekt av vitner som spesielt «arrogant og uinterresert» under hendelsen i Sofienbergparken, ifølge Helsetilsynet i Oslo og Akershus' rapport fra 29. august.

Ambulansesjåføren er én av elleve plasstillitsvalgte i Oslo og Akershus. Fagorganisasjonen Delta, som er ambulansesjåførens overordnede, synes det er uproblematisk at mannen er tillitsvalgt.

- Det har ikke vært noe ønske om at ikke han skal være tillitsvalgt. Han er valgt av sine medarbeidere i Oslo sentrum. Vi ønsker ikke å forhåndsdømme noen, sier divisjonstillitsvalgt Roy Tore Nilsen i Delta, som forteller at ambulansesjåføren ikke har gjort noen ting i vervet sitt som tilsier at han ikke fortsatt kan ha vervet.

Divisjonsleder for prehospital divisjon ved Ullevål Arild Østergaard forteller at de vil ta en vurdering av hvilke arbeidsoppgaver ambulansesjåføren skal få når han er ferdig med permisjonstiden 1. mars, og sier de ellers forholder seg til den divisjonstillitsvalgte i Delta. Ambulansesjåføren selv ønsker ikke å kommentere saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord