Gå til sidens hovedinnhold

- Allardyce reddet Rovers-karrieren

To målgivende og syre ut av ørene til Gamsten. Det er Sam Allardyces fortjeneste.

BLACKBURN – NEWCASTLE 3-0:

Årets Premier League-sesong har vært alt annet enn lystig for Morten Gamst Pedersen. I bunnen av tabellen, og inn og ut av laget i store deler av sesongen.

Så ille var det at Morten Gamst Pedersen vurderte klubbskifte nå i januarvinduet.

- Når man ikke spiller førstelagsfotball, så er det vanlig å vurdere et klubbskifte, sier 27-åringen, og bekrefter at han var langt nede tidligere i sesongen.

Den store forandringen
Men så kom endringen. Den store endringen. Big Sam.

Den 17. desember gikk den gamle Bolton-helten inn døra på Ewood Park, og siden har alt gått på skinner – både for Gamsten og for Blackburn. Fire seriekamper, ingen tap. Og Gamsten har fått spille hvert eneste minutt i den engelske toppdivisjonen under Sam Allardyce.

- Han reddet egentlig Blackburn-karrieren min, bekrefter Gamst.

- Sam (Allardyce) har latt meg spille fast, og vet hva styrkene mine er. Nå er jeg med, og er blitt en viktig spiller, jubler Rovers-flanken.

Maratonløp ga scoring
Mot Newcastle hadde han – og Rovers – nok en god dag på jobben under Allardyces lederskap. Etter en tøff start, snudde kampen gradvis karakter, og i andreomgangen dreide det meste seg om Rovers.

I fokus – Morten Gamst Pedersen med to målgivende pasninger.

- På den første dempet jeg ballen og ga Jason (Roberts) en perfekt pasning.

- Den andre var ganske bra. Jeg gikk på et 70-meters løp, får ballen på venstresiden og slår den inn på bakerste hvor Jason kommer og setter den på blank kasse.

"Syre opp gjennom ørene"
Målet var nydelig, men kostet.

- Etterpå var jeg så sliten at jeg måtte sette meg ned og hvile på reklameskiltene. Jeg hadde syre opp gjennom ørene, knegger vadsøværingen storfornøyd.

Seieren tok Rovers over streken, men fortsatt er det et godt stykke fram til fast plass. Tendensen er likevel klar.

- Det begynner å komme i orden, og systemet er på plass.

- Vi spiller kynisk, og er kommet over streken, men vi kan ikke begynne å hvile nå som vi er kommet i gang. Det er bare å fortsette å jobbe ræva av seg, sier Blackburn-spilleren.

Drillo-positiv
Sam Allardyce var den første av to nye Gamst-sjefer som har blitt innsatt den siste måneden. Han gleder seg også å møte den andre.

- Egil (Olsen) vet hva han gjør, og er flink å få det beste ut av spillere. Jeg har ikke noe problem med å spille direkte, det fungerte bra i min tid under Semb.

- Det blir spennende å se hvordan det blir på samlingen i februar, men før den tid er det mange viktige kamper her i Rovers, minner Gamsten om.

PS: Håndballinteressen lever også i Manchester. – Du må hilse min skoløse kamerat Håvard Tvedten og gratulere med seieren i dag, avslutter Englands blideste nordmann med.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken