PITTSBURGH - NY RANGERS 1-2:

Mats Zuccarello og New York Rangers er et trinn unna Stanley Cup-finalen. Det ble klart da New York Rangers tok sin tredje strake seier mot Pittsburgh Penguins, og snudde 1-3 til 4-3 i seirer i best-av-sju-serien.

Rangers hadde aldri før vunnet en sluttspillserie etter å ha ligget under 1-3.

- Alle hadde tro på seier, selv om vi lå under 1-3, forteller Mats Zuccarello til Nettavisen.

Giganten Lundqvist

Selv verdens beste spiller, Sidney Crosby, kom til kort mot New York Rangers. Scoringer av Brian Boyle og Brad Richards, samt fenomenalt keeperspill av Henrik Lundqvist, ble mer enn stjernegalleriet til Penguins klarte å takle.

Henrik Lundqvist stoppet 35 skudd i 2-1-seieren som sendte Rangers videre til finalen i den østre avdelingen og semifinale i Stanley Cup. Den svenske stjernemålvakten har reddet 102 av de 105 siste skuddene han har fått mot seg.

- Dette var en ordentlig krigerkamp! Alle gutta ofret seg og blokkerte skudd og spilte bra defensivt. Og så var «Lunkan» sjef bak der også. Dette var moro! stråler Zuccarello.

Beskjeden svenske

Henrik Lundqvist har nå vunnet fem ganger på rad når han har vært involvert i den avgjørende, sjuende kampen i best-av-sju-serier i sluttspillet. Det er ikke bare en statistikk som blir lagt merke til, det er også NHL-rekord.

- Jeg er overrasket over hvor mye fokus det er på keeperens statistikk når det er en lagsport. Jeg får mange spørsmål om dette, men det handler om at laget vårt møter opp til disse kampene, sier Lundqvist til NBC.

Sidney Crosby, som var beste poengplukker i hele NHL i grunnserien, gikk poengløs av isen i de tre siste kampene og endte serien med bare ett mål og to assists.

Zuccarello hadde ett mål og tre assists i løpet av de sju matchene mot Pittsburgh. Nordmannen har totalt gjort åtte poeng på 14 kamper i årets sluttspill. Det er blant de beste i Rangers-laget.

Rangers møter enten Boston Bruins, grunnseriens beste lag, eller Montreal Canadiens i den østre avdelingsfinalen. Vinneren i øst møter deretter vinneren i vest i Stanley Cup-finalen.

Mats Zuccarello spilte 17,44 minutter og brukte mesteparten av tiden til å jobbe godt og intensivt i den defensive delen av spillet. Oslogutten fikk mest istid av alle løperne av trener Alain Vigneault.

Førstemålet avgjorde

Brian Boyle ga Rangers ledelsen bare 5,25 minutter ut i første periode, da han samspilte fint med Dominic Moore i en to-mot-én-situasjon før han styrte pucken inn mellom beina på Marc-Andre Fleury og inn i buret.

Det var et godt tegn: Det laget som har scoret 1-0, har vunnet alle kampene i denne serien.

Jussi Jokinen utlignet til 1-1 drøyt fire minutter ut i andre periode, da Lundqvist måtte gi retur på et skudd fra Olli Määttä. Rangers tok tilbake ledelsen under fire minutter senere, da Martin St. Louis fant Brad Richards ledig foran mål med sin smarte pasning.

Pittsburgh presset voldsomt i tredje periode, men klarte ikke å score mer enn den ene gangen, til tross for at hjemmelaget vant skuddstatistikken hele 36-20 i Consol Energy Center.

Hvem Rangers møter i neste runde blir klart natt til torsdag, da Boston og Montreal møtes i sin sjuende og avgjørende kamp.

Chicago Blackhawks vant 2-1 mot Minnesota Wild og 4-2 sammenlagt, og er klar for avdelingsfinale i vest. Chicago møter enten Anaheim Ducks eller Los Angeles Kings i neste runde.