Gå til sidens hovedinnhold

Alle håper «viktige» Sky blir Tour of Norway-klare

Johan Kaggestad savnet Team Sky i årets Tour of Norway. Alle parter krysser fingrene for at de blir startklare i 2015.

Under arrangørens løypepresentasjon tirsdag ble det klart at nesten alle «norske» profflag er klare for neste års Tour of Norway:

Edvald Boasson Hagens nye lag MTN-Qhubeka, Alexander Kristoffs Katjusja, Sondre Holst Engers IAM og Lotto-Soudal med Vegard Breen.

Verdensledende Sky, med Lars Petter Nordhaug på laget og Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch som sportsdirektører, er ikke helt i boks.

Flaggskipet

Johan Kaggestad, sykkelekspert i TV 2, sier til NTB at Tour of Norway trenger PR-en som Sky bringer.

- Sky er flaggskipet. De har en usedvanlig god stall og har vært ledende i flere år nå. Det var et virkelig stort savn da de ikke var med i år. Nå, med Lars Petter på laget, blir det ekstra viktig å få de med, mener Kaggestad.

Både Nordhaug og sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, var til stede da løypa ble presentert. Begge håper at de får ta del i neste års ritt.

- Vil presse på

- Jeg håper virkelig vi i Sky stiller til start. Akkurat nå ser det positivt ut, og vi har i alle fall to sportsdirektører som er ivrige og som vil presse på, sier Rasch til NTB.

Bøygen for laget er at Tour of Norway, fra 20. til 24. mai, bare er tre dager etter Tour of California avsluttes.

- Og så er Giro d'Italia på samme tid. Men jeg håper virkelig at det går i orden, sier Rasch, som skiller lag med Boasson Hagen ved årsskifte.

Nordhaug returnerer til Sky etter to år i Belkin. Han krysser det som kan krysses, for at hans nygamle lag blir klare.

- Jeg tror og håper at vi kommer til å stille i Tour of Norway. Det hadde vært veldig kult å få sykle rittet også neste år, forteller Nordhaug til NTB. (©NTB)

Kommentarer til denne saken