CHICAGO - TAMPA BAY 2-3 (1-2 i kamper):

Peter Forsberg, Markus Näslund, Daniel og Henrik Sedin har fått selskap av Victor Hedman. Det er den eneste konklusjonen man kan trekke etter 24-åringens oppvisning i den tredje Stanley Cup-finalen mot Chicago Blackhawks natt til tirsdag.

Hedman er en av de største stjernene i NHL.

Akkurat som Forsberg og Näslund var det under sin tid i verdens beste hockeyliga. Akkurat som tvillingene Henrik og Daniel Sedin har vært det i et tiår nå.

I likhet med dem alle er også Victor Hedman fra Örnsköldsvik, en liten, svensk kommune med 29.000 innbyggere.

Det er helt utrolig at en så liten kommune kan produsere så mange spillere helt i verdenstoppen.

- Jeg hadde ikke noe press på meg da jeg vokste opp. Det eneste jeg brydde meg om, var idolene mine og å ha det gøy. Det var ingen som la press på meg hjemmefra, forteller Hedman til Sportsnet.

Det eneste faren hans gjorde, var å lokke ham bort fra keeperplassen ved å tilby ham en splitter ny hjelm som liten gutt. Det er nok et trekk Tampa Bay Lightning setter stor pris på nå.

Hedman vokste seg stor - 198 centimeter, for å være nøyaktig - og ble tatt som nummer to i draften i 2009. I fjor fikk han et gjennombrudd ved å gjøre 55 poeng på 75 matcher.

Nå har han tatt et skritt til, opp til eliten.

Det så man tydelig da han sto bak sitt eget mål fem minutter ut i første periode av kamp tre mot Chicago Blackhawks, og slo en pasning rett på køllebladet til Ryan Callahan, som sto på offensiv blålinje og ventet.

Callahan kom seg fri og banket inn et knallhardt skudd bak keeper Corey Crawford til 1-0.

Chicago utlignet til 1-1 gjennom Brad Richards, og tok ledelsen 2-1 etter en scoring fra Brandon Saad 4,14 minutter ut i tredje periode. Marian Hossa, en av kampens beste spillere, sto for assists ved begge målene til hjemmelaget.

Ledelsen ble imidlertid svært kortvarig for Blackhawks. Ondrej Palat presset inn 2-2 bare 13 sekunder etter 2-1-målet til Saad.

Og så avgjorde Victor Hedman og Cedric Paquette matchen. Hedman førte pucken inn i Chicagos sone, på venstre side, og spilte hardt og presist pucken fram til Paquette foran mål, som elegant styrte inn 3-2.

Det ble seiersmålet.

Det var Hedmans 13. assist i årets sluttspill. Og ytterligere et bevis på hvorfor han regnes som en av de beste skøytegåerne i ligaen. Hans størrelse, hans fart og bevegelighet og hans spilleforståelse gjør ham til en dominerende figur på isen.

Tampas nummer 77 har blitt voksen. Han har blitt den superstjernen laget håpet på da han ble draftet i 2009. Og han har blitt en av mange superstjerner fra Örnsköldsvik.

Forstå det den som kan.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):