Gå til sidens hovedinnhold

- Alle lyver mot hverandre

Den ekskluderte Frp-eren Siv Gørbitz håper at hennes motstandere snakker mest mulig. - Jeg har så mye bevis at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, sier hun.

Onsdag gikk bystyrepolitikerne i Bergen ut mot Siv Gørbitz og avviste at de er «bønder, stemmekveg og klakører».

- Det er stor intern takhøyde i partiet og i bystyregruppen. Diskusjonene kan være høylytte, og alle kjemper for det de mener er riktig. Men det er nå engang slik at ikke alle kan få sin vilje gjennom hele tiden. Det har ikke Gørbitz forstått, sier gruppesekretær Helen W. Kongshavn.

Janne Halvorsen gjentar samtidig at hun trodde historien med den nakne mannen i sengen var et lukket kapittel.

- De kom ut av ingenting. Hun og hennes ektemann har da vært på fester hjemme hos meg etter episoden på fylkesårsmøtet for snart to år siden. Alle trodde dette var noe vi hadde lagt bak oss, sier hun.

Mandag gikk leder Torkil Åmland i Bergen Frp kraftig ut mot Gørbitz og anklaget henne for å drive en brutal maktkrig.

- Hun kjører på med at alle mobber, trakkaserer og lyver, men at hun selv er et offer. Hun fremstiller seg selv som en varsler, men varslere tar opp problemene internt først. Gørbitz har konsekvent gått til media og ikke til partiet. Dette har ingenting med varsling og gjøre. Dette er ukultur, sa Åmland til Nettavisen.

- Handler ikke lenger om meg
- Det er ikke så viktig hva de sier. Jeg sitter nå med så mye bevismateriale at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er som om jeg har stukket hull på en blemme, og nå kommer alle med historiene sine til meg. Det virker som om folk først nå har forstått den strenge organisasjonsformen som Carl I. Hagen skriver om i bøkene sine, sier Gørbitz og fortsetter.

- Denne saken har blitt for stor for meg alene. Denne saken handler ikke lenger om meg. Jeg hadde trodd det var noen få andre som opplevde det som meg, men det er jo så mange, sier hun.

- Hva vil du gjøre nå?

- Jeg må først ha en advokat med meg og tenke over hva jeg skal gjøre. Først vil jeg jo anke avgjørelsen, sier Gørbitz. Mandag avgjorde altså Hordaland Frp om å ekskludere henne, eller å erklære at hun er «aktivt utmeldt» som partiet kaller det. Den ekskluderte Frp-eren er opplever at hun har satt igang en kamp hun er nødt til å fortsette.

- Målet må være at Frp-politikken skal få lov til å være salgbar. Dagens organisasjonform kveler muligheten til at vi kan bli det største partiet. Hvis man er ti som samarbeider er det noe annet enn hvis det er to som styrer det hele og åtte andre som bare skal klappe, sier hun.

Når det gjelder Torkil Åmlands oppgjør med henne i Nettavisen mandag, sier Gørbitz:

- Alle lyver mot hverandre. Har de ikke fått med seg at Janne Halvorsen har innrømmet det. Hele bystyregruppen er så lydige til makten at de går ut og dekker over det hun har sagt.

Åmland viste da til at Kristiansen fortalte at det ikke var en spøk, og at hun ville hjelpe en full mann som hadde tingene sine på Gørbitz sitt rom.

Selv har Halvorsen sagt at det hele var en spøk:

- Det var en spøk. Utover det vil jeg ikke uttale meg. Jeg har snakket med Siv om dette før, og det er helt unødvendig å trekke frem gamle ting, sa hun til BA.

- Dette er ingen maktkamp
Hun avviser også at dette har vært strategi i en maktkamp fra hennes side.

- Jeg var flyttet fra åttende til 29. plass, og jeg hadde ikke meldt meg opp som motkanidat til noen av kandidatene foran meg. Hvordan skal det være en maktkamp? Det faller på sin egen urimelighet, sier hun.

- Jeg begynte ikke med noen ting. Jeg ble truet et par dager før nominasjonsmøte. Avisene ringte meg og jeg ville ikke fortelle hvem som hadde truet meg. Så går Tor (Woldseth, gruppeleder i Frps bystyre i Bergen red. anm) ut i avisen og benekter truslene. Dermed ble jeg fremstilt som en løgner. Deretter sa jeg at dette var bare én av en lang rekke episoder, sier Gørbitz.

I dag hadde hun ønsket at medlemmene i partiet hadde snakket med henne om kulturen innad istedenfor å gi henne en kald skulder.

- Dette har blitt grusom trist. Hvis de hadde lært seg å være litt imøtekommende så hadde dette ordnet seg. Jeg er ikke den verste å snakke med.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken