Gå til sidens hovedinnhold

- Alle sviktet Ali

Lederen for Organisasjonen mot offentlig diskriminering er venn med Ali (37) som ble forlatt hardt skadet. Han reagerer med vantro.

(iOslo.no) Leder Akhenaton Oddvar de Leon i Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) reagerer kraftig på behandlingen samboeren til artisten Kohinoor Nordberg fikk av så vel ambulansepersonell som politi i Sofienbergparken mandag.

- Det var grov neglisjering. Aller verst av ambulansepersonellet, men også av politiet. Begge har sviktet, og vi kommer til å forfølge saken, sier han til iOslo.no.

Personlig venn
Han har selv kjent Ali i snart ti år, og stiller seg svært uforstående til at dette kunne skje med ham.

- Jeg bare håper han ikke blir skadelidende. Han var så overlykkelig over å være pappa, forteller de Leon, som omtaler Ali som en særdeles rolig type.

- Han er veldig rolig og prater høflig til folk, sånn jeg kjenner ham, sier OMOD-lederen.

Han håper inderlig at dette ikke blir glemt, og reagerer på dagens oppslag i Aftenposten, hvor Anstein Gjengedal omtales som politimester Bastian i Kardemomme by.

- Dette må ikke bagatelliseres, for alt står ikke bra til med Ali i Kardemomme By, sier de Leon.

Til tross for at han mener at ambulansepersonellet har forsømt sine oppgaver grovest, påpeker han spesielt at politiet har oppført seg merkelig.

- Dersom Ali hadde tisset på et tre i parken, hadde de tatt han med seg, det er jeg helt sikker på. Og den eneste forklaringen vi har, er at han er fra Somalia, sier de Leon.

- Skandale
Han frykter det samme vil skje igjen, dersom ikke det offentlige tar grep.

- Dette er en stor skandale. Og det som kommer til å skje under den interne granskingen er at rasismespørsmålet ikke blir vurdert som et element i saken. Så lenge rasismen, som vi vet finnes, ikke fjernes, vil dette skje igjen, sier de Leon.

Han bruker betegnelsen «fantastisk godt gjort» når han skal beskrive politiet og ambulansens håndtering av saken.

- To eller tre sykepleiere som så hendelsen bønnfalt politiet og ambulansen om å ta ham med seg, sier de Leon.

Jon Christian Foss, Kohinoors manager og talsmann for Alis familie, opplyser at Kohinoor tirsdag kveld ble hentet fra sykehuset, og har tilbrakt natten hjemme. Kjæresten ble forsøkt vekket, men det skal ikke ha gitt det ønskede resultatet, delvis på grunn av at Ali fortsatt var slått ut av narkosen.

Han ligger ikke lenger i respirator.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai