Det er Stortingets visepresident Øyvind Korsberg (FrP) som kommer med den saftige kritikken, etter alt bråket rundt gavene de tre statsrådene har mottatt.

I dagens papirutgave av VG uttalte Korsberg at han mener Anne Grete Strøm-Erichsen (Ap) bør gå av. Dette fordi hun opplyste en lavere verdi på tepper hun fikk av den afghanske regjeringen, enn teppetaksten som ble gjennomført tilsa.

- Regjeringen har et troverdighetsproblem
Overfor Nettavisen utvider Korsberg siktet, og presiserer at han mener at ikke bare Strøm-Erichsen bør ta sine klokker og tepper og gå, men også regjeringskollegene Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og Liv-Signe Navarsete (Sp).

- Alle de tre har taklet gavesituasjonene svært dårlig. Det er media som har drevet dem fra skanse til skanse, det er veldig alvorlig, sier Korsberg til Nettavisen.

Han mener den siste tidens avsløringer borger for masseavgang i Stoltenberg-regjeringen.

- De bør gå av alle tre. Det er svært vanskelig å ha tillit til dem etter det som har kommet fram. Og når det gjelder så mange statsråder fra én regjering, mener jeg at hele regjeringen får et troverdighetsproblem, sier Korsberg.

Ikke mistillitsforslag - ennå
Korsberg kritiserer også de tre statsrådene for å ha opptrått så uryddig at de gir alle politikere et troverdighetsproblem.

- Som politiker har man et spesielt ansvar for å opptre forsvarlig. Disse sakene er med på å svekke politikeres omdømme, hevder Korsberg.

Han sier FrP ikke per dags dato har bestemt seg for å fremme mistillitsforslag mot regjeringen når Stortinget åpner igjen, men han avfeier det heller ikke.

- Nå er det ennå en stund til Stortinget åpner, og innen den tid skal man jo ikke se bort fra at det kommer fram enda nye avsløringer, sier Korsberg, som understreker at han synes det per i dag bør løses internt i regjeringen.