Gå til sidens hovedinnhold

- Alle vet hvem som drepte Rhys (11)

Men politiet har ikke nok bevis til å pågripe 11-åringens drapsmann.

Tirsdag skulle Rhys Jones ha fylt 12 år. Foreldrene forteller at han ønsket seg en ny mobiltelefon.

Men 23. august ble 11-åringen drept utenfor en pub i Liverpool, på vei hjem fra fotballtrening. En unggutt på crossykkel avfyrte tre skudd, sannsynligvis mot en annen person. Rhys kom i skuddlinja og ble et tilfeldig offer.

På frifot
I måneden etter skuddene har over 100 politibetjenter jobber nå med saken. Flere ungdommer har vært inne til avhør, og politiet mener de har god oversikt over hva som lå bak. Men til tross for iherdig arbeid og gjentatte appeller fra foreldrene og politiet, er drapsmannen fremdeles på frifot.

- For fire uker siden var vi en normal, lykkelig familie - jeg, kona, vår eldste sønn Owen (17) og Rhys, sier faren Stephen Jones til den britiske avisen Daily Mail.

- Men alt endret seg da Rhys døde. Det er folk som vet hvem som har gjort det og jeg ber dem om å melde seg.

- Vi trenger at den personen som drepte sønnen vår blir dømt, så vi kan få litt fred, sier Rhys' mor Melanie Jones.

- Ingen hemmelighet
Ifølge Daily Mail er drapsmannens identitet en dårlig skjult hemmelighet lokalt i Liverpool. Flere personer sier til avisen at de vet hvem som skjøt.

Navnet hans er sprayet på husvegger, blir mumlet om på pubene og sladret om på lekeplassene.

Drapsmannen skal være i tenårene, medlem av en gjeng og var på jakt etter en rival da han skjøt Rhys. De to skal ha kranglet om «ære», ei jente og kontrollen over narkotikatrafikken i området.

Både drapsmannen og gutten han mente å skyte, skal være blant de 17 tenåringene som allerede har vært inne til politiavhør.

Men politiet har ikke bevis.

Vitner som kjenner sannheten er enten livredde, del av gjengkulturen eller er mer opptatt av ikke å tyste.

Ifølge Daily Mail har Liverpool de siste årene blitt landets heroinhovedstad. Gjengkriminalitet, fattigdom og arbeidsledighet preger gatebildet.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping