Spekulasjonene om Joe Allens fremtid har pågått i lang tid. De seneste dagene har det imidlertid blitt klart at Allen ville forlate Swansea.

Og nå er det endelig bekreftet; Joe Allen går fra Swansea til Liverpool for en overgangssum som skal være 15 millioner pund. Det bekrefter Liverpool på deres hjemmeside.

- Det føles utrolig. Alle kjenner historien til klubben. Det er en massiv klubb, og jeg er utrolig fornøyd med å ha kommet hit, sier Allen, som får trøye nummer 24 på Anfield.

- Lidenskapen menneskene her har for fotball, er noe jeg deler med dem, og noe jeg vil være en del av, legger midtbanespilleren til.

Kritisk til prisen
Joe Allen hadde en stor sesong da nyopprykkede Swansea imponerte alle i Premier League forrige sesong.

Mange vil imidlertid mene at prisen på 15 millioner pund er litt vel stiv for en spiller som kun har én god sesong i Premier League bak seg. Det er TV2-kommentator Kasper Wikestad enig i.

- Jeg tror hvis Swansea hadde fått inn et bud på fem millioner pund i fjor for Joe Allen, så kunne de fort ha solgt han for det. Jeg syns det er mye med 15 millioner pund, sier Wikestad til Nettavisen.

Han er usikker på om en annen manager enn Brendan Rodgers ville betalt så mye for spilleren.

- Allen har en større verdi for Brendan Rodgers fordi han får en spiller som kjenner måten han spiller på, noe som kan bli veldig viktig. Han er en ekstremt god pasningsspiller, uttaler Wikestad.

Henrykt Rodgers
Ikke uventet er Liverpool-manager Brendan Rodgers fornøyd med overgangen.

- Jeg er henrykt over at Joe har valgt å komme til oss og bli med på denne reisen, sier nordiren til liverpoolfc.com.

- Joe er spiller som passer perfekt med det vi ønsker å oppnå i denne gruppen. Hans evne til å kontrollere og dominere ballen er en viktig ingrediens i vårt forsøk på å være suksessfulle på banen, utdyper Liverpool-manageren.

Rodgers hadde i utgangspunktet en avtale med Swansea om å ikke hente spillere derfra, men det skal bare ha dreid seg om spillere som ingen andre var interessert i.

Da Tottenham forespurte om Allen tidligere i sommer, var det fritt fram for Liverpool å komme med bud.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Spent på Rodgers
Joe Allen blir dermed Liverpools andre kjøp i sommer. Kasper Wikestad gleder seg å se hva den første nyervervelsen, angriperen Fabio Borini, klarer å utrette i Premier League.

- Jeg er spent på Borini, han er også en tidligere elev av Rodgers, forteller kommentatoren til Nettavisen.

Han ser også fram til å se hva Brendan Rodgers kan utrette på Anfield.

- Jeg er egentlig skeptisk til de som henter sine egne elever. Men jeg er veldig spent på Rodgers. Han er en tøff fyr som ikke lar seg pelle på nesa. Han vet akkurat hva han vil, og har en tydelig plan og strategi, sier Wikestad.

- Fyren legger lista ekstremt høyt. Jeg har litt tro på han som type og fotballen han står for, legger han til.

PS: Tidligere på fredag ble det klart at Craig Bellamy er klar for Cardiff. Les mer om det her.