Gå til sidens hovedinnhold

- Alt jeg gjorde i dag, var for ham

Emmanuel Adebayor hedret sin døde bror med to scoringer da Tottenham tok en viktig seier.

SOUTHAMPTON - TOTTENHAM 2-3:

Før lørdagens kamp, hadde Emmanuel Adebayor bare spilt 45 minutter med Premier League-fotball denne sesongen.

Lørdag var han tilbake fra start, og togoleseren gjorde seg bemerket fra første spark.

Hedret sin døde bror
I en fantastisk fotballkamp scoret Adebayor to mål og ble matchvinner med sin 3-2-scoring 25 minutter før slutt. 29-åringen var rett og slett enorm i store deler av kampen.

- Jeg har jobbet veldig hardt for dette, og ønsker å takke lagkameratene mine. De har vært der for meg og støttet meg, sier Adebayor ifølge BBC etter kampen.

- Hele 2013 har vært et tøft år for meg. Broren min døde, og det har vært følelsesmessig tøft. Alt jeg gjorde i dag, var for ham og sønnen hans, følger han opp med.

Broren til Adebayor døde nemlig i juli, og Tottenham-spissen var lenge svært deprimert.

- Hvis det blir verre nå, dør jeg, har han tidligere uttalt.

- Gjenfødt!
Etter kampen får han ros for en strålende kamp.

- Han har funnet tilbake til sin gamle form, sier tidligere Tottenham-spiss Gary Lineker.

- Adebayor er gjenfødt - igjen! På sitt beste er jo mannen en klassespiss. Definitivt kul å se på i dag, følger TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid opp med.

Mannen Adebayor kan takke for tilliten, er Tim Sherwood (44), som har fått det midlertidige Spurs-ansvaret etter at André Villas-Boas fikk sparken på mandag.

44-åringen fikk en god start med tre poeng, men Sherwood kan ha gjort seg selv en bjørnetjeneste da han i et intervju i TV-programmet Sport and Leisure uttalte at han er oppvokst som supporter av rivalene Arsenal.

Selve kampen var bare 13 minutter gammel da den første scoringen kom, og det var hjemmelaget som kunne juble. Adam Lallana fikk ballen på 20 meter, vendte opp og fyrte av et skudd.

Det var ikke verdens hardeste, men ballen snek seg inn nede ved stolperota til Hugo Lloris. Tottenham-keeperen kunne dermed konstatere at 1-0 var et faktum.

Spissparet kombinerte
Sherwood har funnet plass hos til både Emmanuel Adebayor og Roberto Soldado på topp, samt gått over til to «vanlige» vinger. Villas-Boas sverget til innoverkanter, men Sherwood vil heller komme rundt på sidene og slå innlegg foran mål.

Og det var nettopp det som skjedde i det 27 minutt, da Roberto Soldado fikk ballen ute til venstre. Han fant Adebayor med en nydelig crosser, og spissen satte inn utligningen med en akrobatisk bevegelse. Flott samarbeid mellom det ferske spissparet, og stillingen ble dermed 1-1.

Ti minutter etter pause var det gjestenes tur til å gå opp i ledelsen, og det skjedde etter en pinlig involvering av Southamptons Jos Hooiveld.

Selvmålskongen
Danny Rose kom seg inn i boksen og la ballen hardt inn foran mål. Der ventet selvmålskongen Hooiveld, som fra kort hold sendte ballen i eget nett.

Nederlenderen scoret tre selvmål forrige sesong, og nå har han åpnet kontoen denne sesongen også.

Men hjemmelaget slo raskt tilbake. Fem minutter senere ble nemlig Adam Lallana spilt gjennom, og Spurs-forsvaret ble tatt fullstendig på senga. Ut kom også Hugo Lloris, og da Lallana spilte ballen tilbake til Rickie Lambert, hadde spissen null problemer med å sette inn 2-2-scoringen.

Det bør stilles spørsmål rundt keeperspillet til Lloris i den situasjonen, og trolig burde han ha holdt seg inne i egen femmeter.

Men igjen slo Spurs raskt tilbake. Hjemmelaget rotet i forsvar, og plutselig dett kula ned i beina til Adebayor. Togoleseren hamret til, og ballen føyk i nettet forbi Paulo Gazzaniga. Dermed sto det 3-2.

Kampen bølget frem og tilbake den siste halvtimen, men Southampton klarte aldri å utligne. Dermed er det Spurs som kan feire tre viktige Premier League-poeng søndag kveld.

Southampton sin neste kamp i Premier League spilles allerede andre juledag, når boxing day-kampen mot Cardiff på bortebane står for tur. Tottenham møter West Bromwich på hjemmebane samme dag.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken