Gå til sidens hovedinnhold

Alt om overgangsvinduet

Ryktene, overgangene, de som nektet å ta telefonen. Sjekk hva som skjedde, og ikke skjedde, eksklusivt i Nettavisen.

01.44: Da gir vi oss med denne smsen jeg nettopp fikk fra Stein Pedersen som tok seg av kveldens papirarbeid for NFF. Jeg er redd den oppsummerer det meste: «Er hjemme nå, det var rolig den siste timen.» Du får klikke deg inn hos oss i morgentimene, og se om vi kan bringe deg noen overganger i etterkant da. De fleste vi tok kontakt med i kveld var flinke gutter, så får vi se om det er noen grunn til at verken Geir Håvard Solvang og Ole Bjørn Sundgot i Hønefoss, eller Moldes Tarje N. Jacobsen, svarte på våre gjentatte henvendelser.

01.30: Husk ellers datoen i dag, folkens. Skriver hjemmesiden til klubben din at de har signert Messi, Zlatan eller Rooney (sjekk 20.26), så vet du hvorfor.

01.24: Har fyrt av en sms til Norges Fotballforbund for å se om jeg kan få en kjapp sluttkommentar derfra. Så er det over og ut!

01.15: Det begynner å gå mot slutten, godtfolk. Litt mer interessant enn å se maling tørke, men vi er vel ikke så langt unna, når sant skal sies?

01.04: Og for dem som håpet på Joshua King til Molde; intet nytt verken på newsnow eller Uniteds hjemmeside om det langskuddet der.

00.53: Titter en del på svenske og danske nettsider for å se om det er noen som har tatt turen over til Norge. Lite spennende å spore, men nevner likevel at den gamle Stabæk-helten Tobias Linderoth visstnok skal være klar for IFK Göteborg.

00.41: Nettopp gjort noen desperate sisteforsøk på å få tak i en kommentar fra Hønefoss og/eller Molde, for å sjekke om det er havnet noen fisk i garnet. Responsen er fraværende. Det trenger ikke bety noe, så ikke vent i åndeløs spenning.

00.27: Ikke noen gladnyhet for Hønefoss: Madiou Konate skal visstnok ha spilt uten godkjent kontrakt mot Lillestrøm. Rot i Tyrkia ligger bak, og nå mister spissen sannsynligvis kampen mot opprykkskollega Haugesund andre påskedag. «Jævlig bittert», sier Sundgot til klubbens hjemmeside, som sikkert har publisert saken rett etter midnatt 1. april av helt tilfeldige årsaker.

00.24: Tro meg, telefonen er rødglødende, og mobilen snart tom for batteri. Det finnes godt fotballfolk som fortsatt er oppe, men heller ikke de har hørt om noen større overganger. Det betyr dog ikke at de ikke finnes!

00.11: Man tager hva man haver: Mange kom og forlot Lyn i fjor, slik har det også vært i år. Nå er Rikard Nilsson klar for Ljungskiles, melder Oslo-lagets hjemmeside.

00:00 Klokken er slagen, nå gjelder det bare å finne ut hvem som kom løpende opp Sognsveien i siste sekund. Moss har for øvrig forsterket med Kevin Nicol, mens Mahmoud El Haj er gått på utlån til Kristiansund, melder klubbens hjemmeside. Også det litt utenfor konkurranse, men vi nevner det da.

23.46: Vi blir sittende her til klokka runder ett i natt, og lover å gi dere det som måtte dukke opp. Krysser fingra. Neste gang tror jeg skal ta vakta utenfor NFFs kontorer. Kan få litt mer sladder da. Ingen som er der og er klar for å sende oss noen mms-bilder? Eller har du hørt noe spennende i sluttminuttene? Send ditt tips til sport@nettavisen.no!

23.40: 20 minutter igjen. Intet nytt fra Hønefoss. Eller noen andre, for den saks skyld. At Lyn har sikret seg den gamle Wednesday- og Sandefjord-proffen Rocky Lekaj er den eneste nyheten som har kommet inn den siste tiden, men det teller ikke helt.

23.03: Ole Bjørn Sundgot vil heller ikke nå ta telefonen. Er du i nærheten av Ullevaal stadion, følg med!

22.57: Nei da, vi har ikke sovnet, men det er lite som skjer. Hold ut!

22.04: - Jeg blir! Espen Hoff har funnet mobilen nederst i bagen, godt oppe på høyfjellet. Der har han tenkt til å bli, før han så reiser tilbake til Bærum. - Jeg går ikke til noen annen klubb i kveld, lover Stabæk-spilleren. Som for øvrig ikke var på Sør Arena i går, for dem som trodde på det (sjekk 20.53).

21.52: Et lag til som kan strykes fra lista (men sjekk 21.28 for sikkerhets skyld): - Det skjer ikke noe hos oss, sier Vikings administrerende direktør Bjarne Berntsen til Nettavisen.

21.43: Tekstmelding fra Rosenborg. Dårlig nytt. - Ingen ting å fortelle fra Lerkendal, verken spillere inn eller ut, skriver Erik Hoftun.

21.41: Det er vel flere enn meg som kunne tenkt seg en skikkelig overgang nå? Joshua King på vei til Molde, hevdes det på ryktebørsen, uten at kilder oppgis. Ta det med en solid klype salt.

21.28: Hvis vi kan stole på det fotballfolket sier, er det bare Viking og Hønefoss som står igjen som de lagene som det fortsatt kan skje noe med i overgangsvinduet. Hva tror du, kommer vi til å få noen overganger der i løpet av de neste to og en halv timene? Hvem skulle det være? Kom med synspunkter i kommentarfeltet under! Og ikke minst: Har du rykter, hørt noe eller sett en spiller på en flyplass hvor han egentlig ikke burde være? Send ditt tips til sport@nettavisen.no!

21.26: Et lite forbehold her? Tolk dette som dere vil, godtfolk: - Så vidt jeg vet, så skjer det ingen ting her i kveld, sier Nils Skutle i Rosenborg.

21.18. Action i Hønefoss! Dessverre ikke noe som gjør laget bedre: HBKs tredjekeeper, Ismet Duracak, leies ut til Modum Fotballklubb, melder klubbens hjemmeside. Og daglig leder Geir Håvard Solvang i Hønefoss svarer fortsatt ikke på Nettavisens henvendelse.

21.05: Du kan legge til Moldes Tarje N. Jacobsen på den lista under (21.03), men keepertrener Per Magne Misund hevder overfor Nettavisen at intet vil skje i kveld. - Men jeg har ikke vært på jobb i dag, jeg er på påskeferie, tar han med for sikkerhets skyld. Agent Jim Solbakken, med sine gode kontakter i Molde-miljøet, har for øvrig telefonen avslått. Jeg tolker ikke, bare konstaterer. Helt sant.

21.01: Verken Hoftun eller Østenstad svarer på Nettavisens gjentatte henvendelser. Hm, dobbelt-hm.

20.53: Høy ryktefaktor på Menighedens side, hvor det hevdes at Espen Hoff skal ha blitt observert på Sør Arena, og at det også skal være én spiller til på vei til Kristiansand. For å få litt fart i ryktene: Hoff tok ikke telefonen da Nettavisen ringte nå nettopp..

20.45: Denne er interessant! – Vi har hatt brukbar trafikk i dag, og forventer mer utover kvelden, sier en hemmelighetsfull Stein Pedersen, seksjonsleder og ansvarlig for overganger i NFF. Hvem han regner med kommer, vil han dessverre ikke avsløre. Mine personlige tips går på Molde og Viking. Men ikke vedd på det.

20.26: - Vi vurderte Wayne Rooney, men han ble jo dessverre skadet, sier en humrende Hans Erik Utne. - Dermed så blir det ingen andre, verken inn eller ut, sier Odd-direktøren til Nettavisen.

20.14: Påske og Champions League-kveld er ikke den beste kombinasjonen når overgangsvinduet er i ferd med å bli lukket, men en kjapp sushi hjelper på energinivået. Skal nok klare å holde dere oppdatert utover kvelden også!

19.54: En kjapp oppdatering: Strømsgodset og Stabæk er de eneste som har forsterket stallen i dag - etter at henholdsvis Petar Rnkovic og Bernt Hulsker ble hentet inn. Begge klubbene understreker at de stopper der, mens Aalesund, Lillestrøm, Tromsø, Start, Vålerenga, Brann, Sandefjord, Haugesund og Kongsvinger ikke vil gjøre noe som helst i overgangsvinduets siste timer. De som ikke har svart på Nettavisens henvendelser, er Odd, Rosenborg, Viking, Molde og Hønefoss. Hva tror dere, kommer vi til å få noen overganger der i løpet av de neste fire timene? Hvem kunne dere tenkt dere? Kom med synspunkter i kommentarfeltet under! Og ikke minst: Har du rykter, hørt noe eller sett en spiller på en flyplass hvor han egentlig ikke burde være? Send ditt tips til sport@nettavisen.no!

19.49: - Her skjer det ikke noe mer, vi føler vi har bidratt nok de siste dagene. Nylig gikk jo Tommy Runar til Jerv, Aram Khalili er leid ut til Gais, og i dag ble jo Bernt Hulsker klar for Stabæk, sier Svein Mathisen i Start til Nettavisen.

19.40: - Vi har tatt påskeferie og stengt vinduet både for inngående og utgående, sier Asbjørn Helgeland til Nettavisen. Dog ble ikke vinduet stengt med lett hjerte: - Vi forsøkte å hente en midtstopper, men lyktes ikke med det, innrømmer Haugesunds sportssjef.

19.29: Molde er på spissjakt, hviskes det i øret vårt. Men det blir neppe Olivier Occean som havner i vesterled. - Jeg har i alle fall ikke hørt noe fra dem, og nå er det bare fire og en halv time igjen av overgangsvinduet, sier LSK-spissen til Nettavisen, og legger til at han tror han blir værende på Åråsen.

19.15: Ja da! Kveldens første overgang er klar, og vi får en spiller med erfaring fra Englands femte høyeste nivå i Tippeligaen. Spissen Petar Rnkovic har én kamp og én scoring for Grays denne sesongen, får kontrakt ut året, men er ifølge Jostein Flo foreløpig et stykke unna førsteelleveren til Godset. Samtidig er det klart, som «theref» skriver under, at Kjetil Lundebakken leies ut til Notodden og keeper Lars Cramer leies ut til Asker for å få mer a-lagserfaring.

19.01: - Ingen ting ut, ingen ting inn, sier en skuffet Morten Kristiansen i KIL. - Med 17 mann i stallen kunne vi gjerne tenkt oss noen flere på plass, men dessverre kom midlene litt sent på plass, innrømmer Kristiansen, som likevel lover at Kongsvinger skal krige med de de har.

18.55: Nesten! - Jeg er på kontoret til NFF, sier Sandefjords Arne Dokken. Pulsen stiger, kan vi få dagens første overgang? Svaret er nei. - Her var det ingen andre enn NFFs folk, og det eneste jeg måtte ta meg av, var en overgang for Roger Gimre, som var Sandefjord-spiller i fjor. (Gimre var Bosman etter sesongen, og er nå klar for Stavanger, red.anm.)

18.50 Hm. Verken Ole Bjørn Sundgot eller Geir Håvard Solvang tar telefonen i Hønefoss - hvis det er der de nå befinner seg? Ringerikingene har handlet mye så langt, kan det bli noe mer de siste fem timene i kveld?

18.33: Ikke mye, men her er det da noe! - Vi har handlet mye og ferdig for vårsesongen, og det er heller ikke noe som tyder på at noen vil forsvinne ut, selv om det har vært et par vage forespørsler på Olivier Occean, sier LSKs Torgeir Bjarmann til Nettavisen.

18.29: - Ingen ting som tyder på at noe skjer med noen av våre spillere, sier agenten med bransjens mest fascinerende navn, Mike Kjølø.

18.21: Ai. Et av de få håpene for kvelden røyk på denne smsen: «Ingen ting hos oss.» Hvor den kom fra? Brann og Roald Bruun-Hanssen.

18.18: Fortsatt intet svar fra Østenstad. Infosjef i NFF, Yngve Haavik, tar heller ikke telefonen. Noe sier meg likevel at det ikke blir behov for overtidsjobbing i fotballforbundets korridorer i kveld. Dessverre,

18.03: - Vi er ferdig med det vi skal ha, og intet tyder på at det skal forsvinne noen de siste timene heller, sier Tromsøs Morten Kræmer. Mener å ha hørt noe av det samme tidligere i kveld, ja.

18.00: Bernt Hulsker er altså så langt den eneste overgangen på vinduets siste dag. Les historien om hvordan han gikk glipp av Stabæk-gullet her .

17.56: - Jeg er på vei inn i påskemodus, og hos oss blir det ingen ting inn og ingen ting ut, sier VIFs sportsdirektør Truls Haakonsen til Nettavisen.

17.52: Gode nyheter for Start-supporterne: - Nei, det skjer ingen ting med Bolaños i kveld, han blir Start, sier spillerens agent Jan Schiefloe til Nettavisen. - Det er i det hele tatt veldig rolig nå, og jeg regner ikke med at det blir mange overganger før vinduet stenger.

17.23: - Ingen ting skjer hos oss, skriver Kjetil Rekdal i en sms til Nettavisen.

17.13: - Tror ikke det skjer noe i kveld. Vi har hatt noen forespørsler, men tiden er så knapp at vi rekker ikke å få noen plass innen det stenger, sier agent Stig Lillejord til Nettavisen.

17.07: Egil Østenstad svarer heller ikke på Nettavisens henvendelse. Godt nytt for de med sansen for konspirasjoner.

Har du rykter, hørt noe eller sett en spiller på en flyplass hvor han egentlig ikke burde være? Send ditt tips til sport@nettavisen.no!

17.04: Roald Bruun-Hanssen svarer ikke på Nettavisens henvendelse. Tolk det som du vil.

17.02: - Vi er ferdighandlet, det blir verken noen venstreback eller noe annet inn til oss nå, sier en påskeferieklar Tom Schelvan i Stabæk til Nettavisen.

17.00: Overgangsvinduet stenger ved midnatt. Nettavisen gjør det vi kan for å holde deg oppdatert på hendelsene fram til da!

Kommentarer til denne saken