Gå til sidens hovedinnhold

Alvorlig skadd av fyrverkeri

En gutt (13) og hans et år eldre gamle kamerat ble alvorlig skadd i en fyrverkeriulykke i Vennesla i Vest-Agder nyttårsaften.

Fyrverkeriet gikk av i ansiktet på de to guttene, melder NTB. O perasjonsleder Arne Arnesen i Vest-Agder politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at saken vil bli etterforsket, men at man ennå ikke vet hvorfor fyrverkeriet gikk av.

De to guttene på 13 og 14 år ble natt til 1. nyttårsdag behandlet for brannskadene på Sørlandet sentralsykehus Arendal. Torsdag formiddag lå de på intensiv avdeling. Legene kan ennå ikke si om de vil få varige ansiktskader etter eksplosjonen.

Men legene vet allerede nå at guttene ikke risikerer å miste synet slik først antatt.

- De har fått en mindre øyeskade så de beholder synet. Spørsmålet blir hvor godt synet blir. Innen noen uker vet vi mer, sier assisterende lege Christine Tvedt ved sykehusets øyeavdeling til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Fædrelandsvennen skal ulykken skal ha skjedd under lek og eksperimentering med fyrverkeriet i 22.30-tiden. Politiet vet ikke hvordan guttene har fått tak i fyrverkeriet, men saken vil bli etterforsket.

De to guttene ble først fraktet med ambulanse til Sørlandet Sykehus Kristiansand og deretter videre til Arendal. Den ene gutten ble sendt med luftambulanse.

Ifølge politiet vurderer legene natt til første nyttårsdag om en av guttene skal sendes til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?