Gå til sidens hovedinnhold

Alzheimer-gåten kan være løst

Amerikanske forskere mener de kan ha funnet fram til hvordan man kan behandle Alzheimer-pasienter.

(SIDE2): Det er det betennelsesdempende legemiddelet Etanerecept forskere i Arkansas, USA nylig fikk strålende resultater med.

Mer oppmerksom
De sprøytet legemiddelet inn i den 81 år gamle Alzheimer-pasientens ryggmarg og bare ti minutter etter injeksjonen var mannen roligere, mindre frustrert og mer oppmerksom, skriver Dagbladet.

Han visste blant annet hvilken delstat han befant seg i og hvilket år det var. Etter et par timer ble han testet på nytt og da kunne han gjøre rede for både ukedag og måned. Han ramset opp navnet på fem dyr i løpet av 60 sekunder og han bedret score fra sju til 15 av maksimalt 30 poeng i en kognitiv test.

- Et gjennombrudd
- Jeg tror dette er et gjennombrudd innen Alzheimerforskningen, sier prosjektleder Edward Tobinick til Dagbladet. Om forsøket kan føre til en kur er enda usikkert, men pasientens raske bedring er eksepsjonell ifølge Tobinick.

Norske fagfolk er mer skeptiske, ifølge avisen.

- Det er for utrolig at ett enkelt stikk skal ha en innvirkning på en slik sykdom, og det etter ti minutter sier professor i nevrologi ved Rikshospitalet, Leif Gjerstad.

Les mer om Alzheimer her: Å leve med Alzheimer