Brevet som førte til at to postfunksjonærer fikk utslett på armene og i ansiktet, inneholdt en skriftlig trussel som var rettet mot den israelske ambassaden.

- Vi har fått opplyst fra Folkehelseinstituttet at det lå et brev i konvolutten med trusler til mottaker som er relatert til krigen i Gaza. Utover det vet vi ikke noe mer, sier vaktleder ved Sentralvakten i Oslo Per Olav Utgaard til Nettavisen.

Trusselen i brevet er skrevet med PC-skrift.

- Er det fremsatt drapstrusler i brevet?

- Det vet vi ikke. Vi vet ikke hva trusselen går ut på, sier Utgaard.

Etsende reaksjon
To postfunksjonærer ved postkontoret på Skøyen vest i Oslo, ble fredag utsatt for det som er blitt omtalt som en etsende reaksjon da de håndterte et brev som var adressert til den israelske ambassaden.

Dette skapte frykt for at brevet inneholdt miltbrannbakterier. De to postfunksjonærene på 28 og 48 år ble innlagt på isolat på Ullevål fredag kveld, mens brevet ble sendt til Folkehelseinstituttet for undersøkelser.

- Folkehelseinstituttet er ferdig med første fase av undersøkelsen. Det er ingen indikasjoner på at det er bakteriesmitte på konvolutten eller selve brevet. De beholder brevet til i morgen for å være sikre, sier Utgaard.

- Deretter gjør vi flere undersøkelser av innhold og budskapet, sier han.

Utgaard opplyser at politiet vil granske ordlyden i trusselen så raskt brevet blir frigitt av Folkehelseinstituttet mandag. I tillegg vil de undersøke om det er påført kjemikalier eller organisk tilsetning på brevet.

Postlagt i Norge
Politiet har ingen mistenkte i saken, men er ganske sikre på at brevet ble postlagt i Norge.

- Det er et norsk frimerke på konvolutten, så det styrker oss i troen om at det er sendt fra et sted i Norge, sier Utgaard.

De to postfunksjonærene ble utskrevet fra sykehus lørdag kveld og er erklært friske. De ble avhørt av politiet lørdag.

Ingen ved den israelske ambassaden har blitt avhørt i saken, og det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med noen ved ambassaden.