Gå til sidens hovedinnhold

Anand tør ikke å gå ut fra rommet

- Han er redd for å bli plaget av folk, sier manageren.

LES OGSÅ:Heldigvis har Carlsen være edru under finalen

CHENNAI (Nettavisen): Magnus Carlsen har en klar ledelse fem partier før slutt i VM-finalen mot Vishy Anand i Chennai.

Ingen av dem har vært spesielt snakkesalige utover de pålagte pressekonferansene, og Anand mistet besinnelsen etter to strake tap da NRK-journalist Ole Rolfsrud ville vite hva inderen mente med å gjøre sitt beste. Hadde han ikke gjort sitt beste så langt?

- Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke forstår engelsk, utbrøt han og gikk.

Manager Espen Agdestein har sagt at Carlsen er mye på rommet, på 609 på Hyatt Regency, der bevæpnete vakter passer på døgnet rundt.

Men han spiller også bowling, fotball og basket, og har dro ut til resorten Fisherman’s Cove i Bengalbukten på en av fridagene.

Vishy Anand, som bor i toppetasjen, har knapt noen sett siden starten på VM-finalen, unntatt i treningsstudioet.

Ifølge kilder Nettavisen har snakket med, var han tidlig negativ til å spille i hjembyen, som kuppet finalen uten budrunde foran Paris og det norske sjakkforbundet.

Tirsdag letter manager Eric van Reem på sløret:

- Anand vil ikke komme ut fordi han er redd for å bli plaget på gaten. Selv om det viser folks kjærlighet og det er positivt, kan det distrahere ham, sier van Reem til The New Indian Express tirsdag.

Mens Magnus Carlsen nøt en bedre middag med familien og sitt team på en en kinesisk restaurant på hotellet mandag kveld - en av de tre restaurantene på luksushotellet, får Anand det meste servert på rommet.

- Han spiser for det meste indisk mat. Bortsett fra det, har han spist en del italiensk og kinesisk mat som er blitt levert på rommet, sier van Reem.

Mannen som har vært verdensmester siden 2007, hører ifølge manageren mye på Coldplay og ser filmene om Ringenes Herre. Men det spørs om han ikke innser at vi nå er kommet til siste del av hans eget sjakkeventyr...

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken