Anders Jacobsen kunne strekke armene i været etter at han tirsdag kveld ble norgesmester i Holmenkollen. Den norske landslagshopperen landet på 132,5 meter i førsteomgang, noe som holdt til en foreløpig 2. plass.

I sitt andre hopp var det imidlertid ingen som var i nærheten av vinneren av årets nyttårshopprenn. Jacobsen strakk seg til imponerende 135,5 meter, noe som gjorde at han endte opp med 297,6 poeng.

- Det var latterlig mye energi i hoppet, så der stakk rett ut av bakken, sier Jacobsen til NRK etter rennet.

- Jeg synes det var et veldig fint hopprenn. Det var fine forhold og mange gode skihopp, sier norgesmesteren.

Jacobsen viser med det at VM-formen virker å være på god vei før mesterskapet begynner i Falun om to uker.

Fannemel på andreplass
Anders Fannemel fra Hornindal ble nummer to i Kollen tirsdag kveld. Han hoppet 130 og 134 meter, og fikk til slutt 290,9 poeng.

Rune Velta ble nummer tre, 0,4 poeng bak Fannemel på andreplass. Velta ledet rennet etter første omgang etter et hopp på 134 meter, men hopperen fra Lommedalen landet på 129 meter i sitt andre hopp. Det førte til at både Fannemel og Jacobsen klatret forbi lagkameraten på landslaget.

Ny opptur for Hilde
Asker-hopperen Tom Hilde fortsetter fremgangen i hoppbakken etter at han i helgen fikk sin første topptiplassering i verdenscupen.

Tirsdag kveld landet han på 129 meter i begge sine hopp, noe som holdt til en fjerdeplass. Hilde har dermed fortsatt håp om å være på laget som skal til VM i Falun.

Andreas Stjernen som også har slitt tidligere i vinter, viste gode tendenser i Holmenkollen. Stjernen som er regnet som en skiflygingsspesialist leverte en god søknad for å få lov til å hoppe i Vikersund om litt under to uker med hopp på 125 og 129,5 meter. Det gjorde at han ble nummer fem.