Gå til sidens hovedinnhold

Angrende spøkefugl anmeldt

Richard Ringheim angrer på havarispøken som kostet Hovedredningssentralen et sekssifret beløp. Ringheim er nå anmeldt for forholdet.

- Han er rimelig "shaky" nå. Han angrer på det han gjorde og er redd for hvilke konsekvenser dette vil få, i og med at han tidligere er tiltalt for mange lignende forhold, opplyser Ringheims advokat, Roar Vegsund, til TV 2 Nettavisen.

Vegsund sier at Ringheim har kommet med en forklaring om hvorfor han fant på spøken, men han ønsker ikke å gjengi den i offentlighet.

Ringheim oppga at han befant seg 4000 fot over havet i et småfly av typen Cessna 172, anslagsvis 35 minutters flytur vest for Karmøy, og han hadde brann i motoren.

- Han er anmeldt for forholdet og vil bli kalt inn til avhør på vanlig måte. Det at han er tiltalt for en rekke forhold tidligere, vil bli tatt med i betraktning når en eventuell ny tiltale blir klar, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, Agnar Austerheim, til TV 2 Nettavisen.

Stavanger politidistrikt vil overta saken i løpet av de neste dagene.

Høye kostnader

Nå er spørsmålet hvem som skal ta regningen etter den svært kostbare spøken.

- Jeg ønsker ikke å angi noe nøyaktig tall, men helikoptre koster i seg selv ti-tusener av kroner i timen. I tillegg deltok seks skip som flyttet seg fra A til Å en mengde ganger, og som vanligvis ikke driver med redningsarbeid, sier Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen på Sola, til TV 2 Nettavisen.

Bang-Andersen er sjokkert over at noen kan misbruke god sjøskikk.

- Når det er nød på sjøen iler alle til, og dette ble i høyeste grad misbrukt i går, sier han.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis