Knut Arild Hareide måtte tåle å høre homohets fra talerstolen på KrFs årsmøte da partiet behandlet holdningen til den nye ekteskapsloven. Det likte han dårlig.

I sin egen blogg går KrF-toppen til frontalangrep på hetserne.

Skuffet
- Jeg støtter vedtaket som ble fattet idag, men jeg blir dypt skuffet over at delegater på vårt landsmøte bruker vår talerstol til å si at homofilt samliv er unaturlig, og at det er hån mot skaperverket. Det er ikke KrFs syn. Jeg er opptatt av at vi må sikre alle rett til å leve i et forpliktende samliv, det gjelder selvsagt også homofile og lesbiske. Vi driver ikke gradering av folks kjærlighetsliv, skriver Hareide i bloggen sin.

Og får umiddelbart svar fra egne medlemmer.

De mener Hareide legitimerer mobbing av kristne.

- Sodoma og Gomora
Flertallet av kommentarene under bloggen mener nemlig hetsen Hareide reagerer på er helt på sin plass. De mener KrF-toppen er den største synderen i saken.

- Det som er trist med du nå gjør, er at det kun bidrar til å legalisere siste rest av politisk korrekt mobbing – av kristne, skriver «Ida B».

Hun får støtte av flere.

- Beklager Knut Arild. Jeg gir støtte full støtte til den eller de som omtaler homoseksuelt samliv som et hån mot Guds skaperverk. Historien om Sodoma og Gomora bør lære oss at slik oppførsel ikke er av Gud, skriver «Vidar».

- Kan ikke aksepteres
Nettdebattant Tore Frøysland mener en godkjenning av homofilt samliv går midt imot Guds syn.

- Det er sorg i mitt hjerte for at KrF, som i utgangspunktet var et parti som skulle målbære de kristne/bibelske verdier på storting og i regjering, nå har ledere som har forkastet den bibelske lære og håner Guds ord. Det skulle etter mitt skjønn være en soleklar sak for en kristen å stå på Guds ord når det gjelder homofilt samliv. Det er en synd og kan aldri av en kristen aksepteres som noe annet. Jeg kunne brukt mange bibelord i den sammenheng, men dét er tydeligvis den liberale fløy i KrF ikke interessert i, så det lar jeg være. Skal KrF bli et parti med respekt og med fremtid så må det pusse støvet av de verdier det en gang ble startet på, og få inn ledere som kjenner og holder Guds ord høyere en folkemeningen, skriver Tore Frøystad.