ARSENAL - CELTIC 3-1 (TOTALT 5-1): Nå lå Arsenal rimelig godt an til avansement til gruppespillet i Champions League uansett, ettersom det ble seier 2-0 i Skottland. Men kampen om en plass i den gjeveste europacupen ble definitivt punktert da Arsenal tok ledelsen 1-0 i returkampen på Emirates Stadium i London.

Det skjedde gjennom et straffespark som Eduardo skaffet ved å filme.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Punkterte kampen
TV-bildene levnet ingen tvil, og Eduardo ser vel heller ikke veldig stolt ut på bildet over.

Den kroatiske spissen kastet seg overende da Celtics målvakt Artur Boruc kastet seg ned foran føttene hans, men Boruc var aldri borti den brasilianskfødte Arsenal-stjernen. Episoden skjedde drøyt midtveis i første omgang, og da Eduardo selv satte straffesparket i mål, var det i realiteten over for Celtic.

Et Arsenal-lag i kjempeform slipper ikke inn tre mål på hjemmebane mot hvem som helst.

Flotte mål
I andre omgang viste Arsenal at den tidlige storformen ikke er noen tilfeldighet. Emmanuel Eboue økte til 2-0 åtte minutter ut i omgangen, mens Andrej Arsjavin avsluttet et flott angrep med et kontrollert skudd inn i Borucs høyre hjørne et kvarter før slutt.

På overtid reduserte Massimo Donati til 1-3 med et utsøkt volleyskudd.

Arsenal gikk likevel fortjent og overbevisende videre til gruppespillet i Champions League med 5-1 sammenlagt over Celtic.

Over og ut for Solbakken
Ståle Solbakken og FC København reiste til Kypros med en knapp 1-0-ledelse fra kampen i Parken i København, men tapte 2-3 sammenlagt etter 1-3 for Apoel Nicosia i returmøtet.

Les saken: Fiasko for Solbakken

Fiorentina spilte 1-1 mot Sporting Lisboa og går videre med 3-3 takket være bortemålsregelen, mens Stuttgart holdt Timisoara til 0-0 hjemme og vant 2-0 sammenlagt. Olympiakos vant totalt 3-0 over FC Sheriff.

Trekningen av gruppespillet blir foretatt i Monaco torsdag klokken 18.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!