Gå til sidens hovedinnhold

- Angrer på Liverpool-flørt

Den tidligere Manchester United-spilleren skjønner nå at han gjorde noe dumt.

Gabriel Heinze ble hentet til Manchester United i 2004, og ble etter hvert førstevalg på venstrebacken, før han skadet seg og gikk glipp av store deler av 2005/06-sesongen.

Året etter var han imidlertid tilbake i førsteelleveren til Sir Alex Ferguson, men sommeren 2007 skulle argentineren gjøre noe den skotske hissigproppen likte svært dårlig.

Heinze prøvde å tvinge gjennom en overgang til erkerival Liverpool. Ferguson ble rasende og sendte backen på dør. Real Madrid ble neste arbeidsgiver.

- Angrer på episoden
Onsdag kveld står argentineren på motsatt banehalvdel når United møter Marseille til åttendedelsfinale i Mesterligaen. Og han angrer nå på måten United-karrieren tok slutt.

- Det er ikke mye jeg angrer på av det jeg har gjort i karrieren min, men den episoden med Ferguson kunne jeg vært foruten, sier Heinze ifølge ESPN Soccernet.

- Jeg er impulsiv og egenrådig, noe som har ført til at jeg har havnet i trøbbel fra tid til annen. Dette var også årsaken til at jeg forlot United, sier argentineren.

Krangelen mellom Heinze og Ferguson i 2007 ble fort en offentlig affære, og britisk media kunne velte seg i saftige overskrifter.

United-manageren hevdet blant annet at backen og hans rådgivere bare var ute etter å melke klubbene for mest mulig penger, siden han bare ett år tidligere hadde skrevet under på en ny avtale med Old Trafford-klubben.

- Nå er det lett å se at Ferguson hadde en viktig påvirkning på karrieren min. Jeg trodde jeg var en vinner før jeg kom til klubben, men jeg hadde bare lært halvparten av det som trengtes. Sir Alex hever nivået på hver eneste spiller han kommer i kontakt med og forlanger at spillerne gir alt. Derfor er jeg lei meg for at vi kom på kant med hverandre, for jeg har stor respekt for ham.

- En spesiell klubb
Det er først nå, fire år senere, at det virkelig har gått opp for 32-åringen at han vendte ryggen til en av fotballverdenens største og mest spesielle klubber.

- Jeg gleder meg virkelig til å gå ut på Old Trafford igjen, fordi United er den mest spesielle klubben av dem alle. Også mer spesiell enn Real Madrid. United er en klubb som er bygd på suksess. Den har tradisjon, legender og trofeer. Men for meg er Old Trafford også et veldig menneskelig og varmt sted, forteller argentineren.

Som Marseille-spiller kommer han imidlertid ikke til å la følelsene ta overhånd i løpet av de to kampene i Mesterligaen.

- Jeg må sørge for at jeg ikke lar følelsene mine for United styre meg i disse to kampene. Det handler tross alt om en plass i kvartfinalen av Mesterligaen, så jeg tror ingen på laget vårt kommer til å slippe seg ned. Marseille lever for fotball på samme måte som Manchester, så det er ingen grunn til å avskrive oss, sier Heinze.

Det første oppgjøret mellom de to lagene spilles altså på Stade Velodrome i Marseille onsdag kveld, mens returmøtet går på Old Trafford 15. mars.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken