Gå til sidens hovedinnhold

Anker Decos røde kort

Portugal vil forsøke å overtale Fifa til å droppe karantenen til Deco.

Deco var en av mange - fire, for å være nøyaktig - som fikk rødt kort i oppgjøret mellom Portugal og Nederland i VMs åttedelsfinale.

Midtbanespilleren fikk først gult kort da han sparket ned John Heitinga, som unnlot å spille ballen tilbake til Portugal etter at en portugiser hadde fått behandling for skade. Det andre gule kortet fikk Barcelona-stjernen for å obstruere spillet ved å holde på ballen etter at Nederland fikk frispark.

Det er det første gule kortet Portugals trener Luiz Felipe Scolari mener var ufortjent.

- Vi innser at vi gjorde en del disiplinære feil, men vi kan ikke akseptere det røde kortet til Deco. På bakgrunn av Fifas Fair Play-reglement vil Portugal be om at dette røde kortet blir trukket tilbake, sa Scolari ifølge Reuters mandag.

- Vi skulle fått ballen, det var vi som hadde den før spillet ble stoppet, men den nederlandske spilleren fikk beskjed av treneren om å fortsette å spille. Det burde være noen Fair Play-retningslinjer fra Fifa på dette området, mente Scolari.

Den holdningen står i skarp kontrast til TV 2s fotballekspert Bengt Eriksens. Han mener Deco burde fått direkte rødt i den situasjonen.

Portugal møter England i kvartfinalen.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken