SKI: Etter at Ski gikk opp til 2-0 i kveldens 4. divisjonskamp mot Klemetsrud skal det ha skjedd en stygg episode som verken dommere eller linjemenn fikk med seg.

- Skallet meg rett ned
Da lagene var på vei mot midtstreken lå plutselig Alexander Carlsen Strande på gresset, med en stygg flenge under høyre øye.

- En av spillerne på Klemetsrud kom mot meg og skallet meg rett ned, sier Carlsen Strande til Østlandets Blad, på telefon fra legevakten, der han måtte sy noen sting.

Les også: Fjerner parkeringsplasser i Oslo sentrum

Varsler etterspill
Ski-trener Stein Rasch varsler etterspill og politianmeldelse.

- Vi kommer til å rapportere dette og politianmelde spilleren. Han skaller ham ned, helt uprovosert. Klemetsrud byttet selv ut spilleren etter hendelsen, sier Rasch.

Det ble etterhvert dårlig stemning i Klemetsrud-laget, men det var mest intern krangling etter at episoden hadde skjedd.

Les også: Student i fengsel for NAV-svindel

- Fotballen i Oslo har spilt fallitt
Det er ikke første gang Rasch og Ski opplever problemer med nettopp Klemetsrud, og han begynner å bli lei.

- Vi hadde en episode med 2. laget vårt i fjor også. Fotball skal være et sted for forbrødring og Fair Play. De fremmedkulturelle lagene lager så mye problemer at det nå snart må være nok. Jeg har alltid hatt et åpent syn på innvandrere, men nå har det blitt så mange episoder at jeg faktisk må jobbe med meg selv for ikke å stigmatisere dem. Det gjelder ikke alle, men svært mange har en total mangel på respekt. Fotballen i Oslo har spilt fallitt, og har ikke lyktes med å være et sted for integrering, mener Rasch.

- Nulltoleranse for dette
dittOslo.no har vært i kontakt med Klemetsrud IL fotball, som understreker at de ser alvorlig på hendelsen.

- Verken dommer eller linjemenn fikk med seg episoden. A-lagstreneren valgte å ta spilleren som var innblandet i hendelsen av banen umiddelbart, sier konstituert styreleder i Klemetsrud, Glenn Ø. Støldal.

Han sier klubben har nulltoleranse for slik oppførsel.

- Om hendelsen er beskrevet korrekt av Østlandets Blad og vår A-lagstrener, er denne spilleren ferdig i Klemetsrud IL. Slik oppførsel er det nulltoleranse for i vår klubb, sier han.

Støldal ønsker ikke å uttale seg om Ski-trener Stein Raschs utspill om at «fremmedkulturelle lag» lager mye problemer i fotballen, og at Oslo-fotballen har spilt fallitt og feilet i integreringsarbeidet.

Han sier likevel at Klemetsrud ikke er en klubb preget av «problemer».

- Jeg kan ikke uttale meg på vegne av Oslo-fotballen generelt. Likevel er det viktig for oss i Klemetsrud IL å påpeke at de aller fleste i vår klubb oppfører seg ordentlig, og at det er viktig å ikke generalisere, sier han.

Les også: - Tar du sjansen på å sykle her?

- Tåpelig utblåsning
Antirasistisk senter reagerer sterkt på uttalelsene til Ski-treneren, og mener det kan gjøre at ungdom vil kvie seg for å spille fotball i Ski.

- Dette var en tåpelig og generaliserende utblåsning. Fotballen er en del av oppveksten til svært mange ungdommer i Oslo, også med minoritetsbakgrunn. At Ski har hatt noen dårlige erfaringer med enkeltspillere med minoritetsbakgrunn, gjør det aldri greit med generaliseringer som dette, sier leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen til dittOslo.no, og fortsetter:

- Ski-trenerens uttalelser vil nok gjøre at en del vil kvie seg for å spille for ham. Dermed er det ikke Oslo-fotballen som har spilt fallitt, men Ski-fotballen.

Les også: - Det kan virke som at minoritetene først og fremst utgjør en taktisk ressurs for Ap

Les flere saker fra Østlandets Blad her.