Gå til sidens hovedinnhold

Anmelder Svarstad Haugland

KrFs avtroppende partileder, Valgerd Svarstad Haugland, er anmeldt til politiet for ærekrenkelse av Jan Birger Medhaug.

Medhaug har også valgt å politianmelde generalsekretær Inger Helene Venås og fylkesleder i Rogaland KrF, Kari Austerheim Silde. Også kvinnen som anmeldte Medhaug for voldtekt, blir anmeldt ifølge NRK.

Medhaug anmelder alle for ærekrenkelse fordi ham mener de har kommet med usanne påstander.

Det var 22. juni i år at Silde kontaktet Medhaug og informerte ham om at hun kjente til voldtektsanmeldelsen og at det var den sentrale partiledelsen som hadde informert henne.

Etter straffeloven hadde da Medhaug et halvt år på seg for å anmelde påstander som han mener er ærekrenkende. Denne fristen går altså ut førstkommende mandag.

Det er politiet i Oslo og Stavanger som nå må avgjøre om saken skal etterforskes videre. Her blir det avgjørende spørsmålet om saken av allmenne hensyn er så viktig at den bør føres videre.

Medhaugs advokat Bjørn Vikse ønsker overfor NRK ikke å kommentere saken.

- Har ingenting å frykte

Advokat John Christian Elden, som representerer kvinnen som anmeldte Medhaug for voldtekt, sier at de tar anmeldelsen med knusende ro.

- Jeg har ennå ikke sett anmeldelsen fra Medhaug, men i utgangspunktet tar vi dette med rimelig knusende ro, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Advokaten viser også til at kvinnen selv har ønsket en rettslig belysning av saken.

- Således har hun ingenting å frykte i denne saken. Hun har hele tiden ønsket at allmennheten selv skal kunne vurdere hva som har skjedd i denne saken, sier Elden.

- Det er åpenbart at det ikke er snakk om noen ærekrenkelse i denne saken. Hun har fortalt sannheten om det som har skjedd, sier advokaten.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen