Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldt etter Lindas død

Eieren av dødsbygården i Trondheimsveien 6 er politianmeldt av kommunen.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

(iOslo.no) Søndag 7. januar omkom Linda Henriksen (31) etter at gesimsen raste ned fra bygården i Trondheimsveien 6.

Gårdeier er nå anmeldt av kommunen for overtredelse av plan- og bygningsloven paragraf 89, samt straffeloven paragraf 151. Han risikerer dermed bøter eller fengsel inntil tre år.

For tre og et halvt år siden var det brann i Trondheimsveien 6. Takkkontruksjonen fikk store skader. Omfattende og langvarig saksgang med søknader om riving og oppbygging har gjort at bygget har stått og forfalt frem til dags dato.

Plan- og bygningsetaten plasserer ansvaret hos huseier etter plan- og bygningsloven, og mener at gårdeieren ikke har sikret gården etter forskriftene.

Han er nå pålagt å rive bygget.

Dette er han anmeldt for:

§ 148. Den som volder ildebrann, sammenstyrtning, sprengning, oversvømmelse, sjøskade, jernbaneulykke eller luftfartsulykke hvorved tap av menneskeliv eller utstrakt ødelæggelse av fremmed eiendom lett kan forårsakes, eller som medvirker hertil, straffes med fengsel fra 2 år inntil 21 år, men ikke under 5 år såfremt noen på grunn av forbrytelsen omkommer eller får betydelig skade på legeme eller helbred.

§ 151. Er sådan ildebrann, sammenstyrtning, sprengning, oversvømmelse, sjøskade, jernbaneulykke eller luftfartsulykke som i § 148 omhandlet voldt ved uaktsomhet, straffes den skyldige med bøter eller med fengsel inntil 3 år.

Les flere saker på iOslo

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien