Gå til sidens hovedinnhold

Anne-Kat. risikerer fengsel

Anne-Kat. Hærland må inn til avhør etter kjøreturen på Frogner i Oslo der hun skal ha krasjet med to biler. NRK-kjendisen risikerer ubetinget fengsel.

Politiet bekrefter at Anne-Kat. Hærland kjørte i påvirket tilstand men ønsker ikke å si hvor høy promillen var.

- Jeg synes vi skal fortelle det til henne først, sier politiadvokat Erlend Pape Nordtorp ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Hun blir kalt inn til avhør i morgen hvis hun har tid, sier Nordtorp.

NRK-kjendisen må forklare seg om kjøreturen tirsdag morgen. I sin Nissan Micra kjørte tv-personligheten først inn i en bil som sto parkert ved krysset Eivind Astrupsgate/Gabels gate. Deretter kjørte hun videre og kolliderte med en bil i krysset Niels Juels gate/ Bygdøy allé. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, ble Hærland målt til over 1 i promille.

Beklaget
Hærland beklaget hendelsen, og forklarte at hun hadde vært på middag kvelden før og ikke sjekket promillen før hun satte seg i bilen. Målet var å kjøpe aviser.

Overfor TV 2 Nettavisen bekrefter hennes advokat dette.

- Hun var ute en liten tur og hadde glemt mobiltelefonen og hadde ingen mulighet til å komme i kontakt med eieren av den første bilen hun kjørte inn i. Slik jeg forstår det ville hun kjøpe aviser og så dra rett hjem og ringe politiet. Så langt kom hun aldri, sier advokat Peter Nørgaard.

Vurderer siktelse
Politiet vurderer å sikte Hærland for brudd på veitrafikkloven. Hvis etterforskningen konkluderer med at Hærland hadde over 1 i promille da hun kjørte bil, er vanlig straffereaksjon betinget fengsel og en kraftig bot. Kjøring med over 1,5 i promille gir vanligvis ubetinget fengsel.

Politiadvokat Nordtorp sier at hvis Hærland har kjørt fra det første ulykkesstedet uten å gi seg til kjenne kan dette være straffeskjerpende.

- Vi regner med at avhøret av henne og vitnene vil avklare hva som har skjedd,sier han.

Flere vitner
- På generelt grunnlag kan jeg si at hvis en person kjører med en promille mellom 1 og 1,5, og det foreligger skjerpende omstendigheter, kan forhørsretten idømme ubetinget fengsel, sier politietterforsker Per Petersen som etterforsker saken ved Oslo politidistrikt.

- Det er flere våkne vitner til hendelsen så vi tror dette blir en grei sak, sier Petersen.

- Nå lar vi politiet bli ferdig med sin etterforskning og venter på en påtalemessig avgjørelse. I og med at hun kjørte i påvirket tilstand tror jeg hun må forvente en reaksjon. Til hennes forsvar vil jeg si at dette var snakk om en kjøretur dagen derpå. Hun glemte å regne timer slik mange andre har gjort før henne, sier Nørgaard.

Mister bilen
Bilen som Hærland kjørte var sponset av Nissan Norge.

- Vi har ingen planer om å gi henne noen ny bil og vi kommer ikke til å forlenge avtalen med henne til neste år, sier PR-ansvarlig, Knut Borgen i Nissan Norge til Dagbladet.no.

- Dette blir et forhold mellom Hærland og firmaet som eier bilen. Forøvrig er det naturlig i slike saker at politiet etterhvert inndrar og beslaglegger førerkortet, sier Nørgaard til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem