Gå til sidens hovedinnhold

Ansatte får åtte minutter til toalettbesøk

Har standard tidsforbruk for ikke-jobb relaterte oppgaver.

DNBs datterselskap DNB Liv setter ny rekord i overvåking av ansatte.

Arbeidsinnsatsen måles kontinuerlig og private gjøremål, for eksempel toalettbesøk, bør gå unna på maksimum åtte minutter. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag ifølge dn.no.

Målesystemet til DNB Vital angir ifølge Finansforbundet standard tidsforbruk for ikke-jobb relaterte oppgaver. Det er satt en standard for hvor mange telefonsamtaler en ansatt bør gjøre unna – og hvor lenge hver samtale bør vare.

Fagforeningen Finansforbundet reagerer kraftig på overvåkingen. Ifølge advokat Pål Behrens mener ledelsen er på ville veier og han tror neppe ledelsen i DNB Liv har tenkt på konsekvensene.

Datatilsynet er meget kritisk. Seniorrådgiver Hågen Ljøgodt understreker at arberidsgiver ikke har lov å innhente personopplysninger som ikke er nødvendig for formålet.

Direktør Tom Rathke i DNB Liv forteller til DN at systemet hovedsaklig måler team - og ikke enkeltmedarbeidere, men innrømmer at enkelte teamledere har latt seg friste til å måle enkeltansatte.

Er det sære regler på din arbeidsplass, eller kjenner du til noen? Tips oss her eller på stig.martin.solberg@nettavisen.no

Rathke avviser at det faktisk er slik at de ansatte har kun åtte minutter til «tilfeldige» private gjøremål. Han forklarer overfor DN at målesystemte ikke gjør noe annet enn å legge til åtte prosent av den planlagt tide på en arbeidsoppgave til «rest and relaxation».

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken