Gå til sidens hovedinnhold

Ansiktsslør blir forbudt

Å dekke til ansiktet med slør blir forbudt i timen i Oslo-skolene.

Det vedtok byrådet i Oslo mandag, skriver Dagsavisen.

- Det er et minstekrav at elever ikke dekker til ansiktet. I en undervisningssituasjon må lærerne ha mulighet til å se elevens ansikt for å sikre god kommunikasjon, sier skolebyråd Torger Ødegaard til avisa.

Forbudet skal kun gjelde i timene.

- Hvordan man kler seg privat og hva man har på seg i skolegården skal ikke lærerne legge seg opp i, dette gjelder kun bruk av ansiktsslør i klasserommet, sier han.

De nye reglene skal nå videreformidles til utdanningsetaten i hovedstaden. Byrådet har ifølge avisa full støtte fra regjeringen i denne saken.

Tidligere mandag ble det kjent at to jenter på Oslo Handelsgymnasium dekker til ansiktet med et burkalignende slør, en såkalt niqab, så bare øynene kan sees. Jentene er av somalisk opprinnelse, en av dem 18 år, den andre yngre.

Skolens rektor Eli Engløk Lae henvendte seg til Utdanningsetaten for å få hjelp til å løse problemet.

Skolen pekte blant annet på at jentenes klesdrakt har ført til ulike praktiske problemer. Ved utstedelse av studiekort kunne ikke skolen la elevene bruke passbilder hvor de ikke viser ansiktet. Det har også oppstått problemer i fremmedspråkundervisningen og i kroppsøving.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken