Mandag skrev Nettavisen at det var nærmest en halvering av antall asylsøkere som kom til Norge i forrige uke.

Denne uken fortsetter nedgangen. Over Storskog kom det «kun» 24 asylsøkere tirsdag. Dette er det laveste antallet på veldig mange uker.

Se grafikk over nedgangen i antall asylsøkere lenger ned.

De siste ukene har det hver dag kommet mellom 100 og 200 asylsøkere fra Russland.

Mens det lørdag kom 56 asylsøkere over Storskog, søndag 59 og mandag 38.

SISTE: Ny innstruks for asylsøkere som kommer over Storskog

Innfører grensekontroll

Men det er ikke bare på Storskog det er nedgang i antall asylsøkere. Også tallet for hele Norge gikk ned i forrige uke. UDI registrerte da 2108 asylsøknader, noe som er en nedgang på cirka 400 fra uka før.

Samtidig som asyltallene går ned, innfører Norge en skjerpet grensekontroll fra torsdag morgen.

Grensekontrollen innføres på alle ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland, samt på alle innfartsveiene til landet.

Tiltakene kommer etter at Sveriges statsminister Stefan Löfven tirsdag sa at landet ikke lenger kan håndtere flyktningsituasjonen, og at de vil iverksette tiltak forå redusere tilstrømmingen av flyktninger.

Ny innstruks for Storskog

Onsdag opplyser også justisminister Anders Anundsen (Frp) at han har gitt instruks til UDI og UNE om at asylsøkere som kommer til Norge etter å ha oppholdt seg i Russland, skal få avslag uten realitetsbehandling.

- Dette er asylsøkere som vi mener ikke står i fare for å bli forfulgt i Russland, og det er misbruk av asylsystemet når disse velger å reise fra Russland til Norge for å søke asyl, sier Anundsen til NTB.

(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Her ser du nedgangen i antall asylsøkere:

Onsdag møter statsminister Erna Solberg , justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) KS og ordførerne i de største kommunene til et dialogmøte om utfordringene i flyktningsituasjonen.

- Som forventet

Frp-nestleder Per Sandberg er imidlertid ikke overrasket over nedgangen, som startet samme uke som det ble enighet om et asylforlik på Stortinget.

- Det var forventet etter at den offentlige debatten har snudd og dreier seg om innstramminger istedenfor invitasjoner, sa Sandberg til Nettavisen mandag.