Mandag omtalte Nettavisen innholdet i en kronikk skrevet av samfunnsdebattant Jon Hustad. Kronikken ble publisert på Medier24.com.

– Noen prioriterer å skremme og gjøre folk redde for flyktningene. Vi snakker om mennesker som flykter for livet, og mange mister dem underveis. Hustad kommer ikke med en eneste original tanke, sier leder ved Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Nettavisen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

I kronikken tok Hustad blant annet opp at han fryktet for at de mange flyktningene som kommer har muslimsk bakgrunn. Han mener videre at dette kan være skadelig for norsk kultur.

– Hustad kommer med gammelt refreng

– Det han kommer med er lite overraskende og noe vi har hørt de siste årene. Slike kommentarer var provoserende for 10 år siden. Nå er det bare et gammelt refreng fra folk som ikke klarer å tenke en eneste ny tanke, sier Berglund Steen.

– Men det er hans demokratiske rett å si det han mener. Han skal få utbasunere det dag inn og dag ut. Så får andre prøve å jobbe med å hjelpe flyktninger og gjøre Norge til et gjestmildt land, og ta oss av dem som kommer, legger han til.

Les også: Derfor tar vi ikke imot én eneste syrisk flyktning

Les også: Frykter gigant-regning for syriske innvandrere

Les også: Syria-flyktningene kan koste Norge 150 milliarder

Hustad tok for seg den massive flyktningstrømmen til Norge og slo blant annet fast at 100.000 syriske flyktninger kan komme til å koste Norge 1000 milliarder i løpet av 85 år.

– Ikke godt måte å bygge et demokrati

Han stilte også følgende spørsmål, etterfulgt av sitt eget svar:

«Hvorfor skriver vi så mye om asylstrømmen? Jeg tror svaret er islam, og trusselen det utgjør mot vår kulturkrets.»

– Hustads spådommer bidrar ikke til å bygge et godt, inkluderende og demokratisk samfunn. Det gjøres ikke ved å mistenke så mange medborgere.

– Grunnleggende mistenkeliggjøring er ikke en god måte å bygge et demokrati på, men en god måte å skape splittelse, mener Berglund Steen.

Kommentar: Enslige asylsøkere glemmes av alle
Les også: - Å ta imot 8.000 flyktninger til Norge, er ressurssløsing

Les også: Ap vil ikke la syriske flyktninger få bli

I kronikken slår Hustad fast at han ikke er rasist, men kun uttaler seg kritisk om kostnadene knyttet til den økte innvandringen.

– Det er ikke noen grunn til å kalle ham rasist, men han driver på en måte kulturell hodetelling. Han skriver at polakker er OK, mens muslimer ikke er det. Dette synes jeg er en enkel og generaliserende fremstilling. Jeg trenger ikke å kalle det noe, men denne måten å sortere og telle mennesker på, er ganske skummel, sier Berglund Steen.

Hustad har ikke svart på Nettavisens henvendelser for å imøtegå kritikken fra Antirasistisk Senter.