Gå til sidens hovedinnhold

Anundsen: - Vi kjenner ikke hele bildet om Krekar

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier de som er skeptiske til de italienske anklagene mot mulla Krekar, må spørre seg selv om de kjenner hele bildet.

Flere norske eksperter uttrykte skepsis da italiensk politi torsdag anklaget mulla Krekar for å lede et IS-tilknyttet terrornettverk med forgreninger i mange land.

Det ble pekt på at Krekar tidligere har tatt avstand fra IS, at den angivelige terrororganisasjonen mullaen er anklaget for å lede, Rawti Shax, har vært grundig belyst før, og at Krekar har sittet flere år fengslet uten tilgang på telefon og internett.

– En del såkalte eksperter bør ha et bedre faktagrunnlag enn det sikkerhetsmyndighetene kan fortelle i åpent lende før de konkludere, sier Anundsen til NTB fredag, i en kommentar til reaksjonene på pågripelsen.

– Jeg tror ikke man basert på medieomtalen av saken har fått et fullstendig bilde over bevisene italienerne sitter på, sier han, og peker på at den italienske etterforskningen har pågått i årevis.

Anundsen understreker at han selv ikke vet hva som er riktig eller feil i saken, men advarer andre mot å trekke for raske konklusjoner.

– Det er jo ofte sånn at mange skal kommentere raskt, og det kan jo noen ganger gi interessante utslag, sier han.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter