Gå til sidens hovedinnhold

Ap-topper mener Entra-styret må gå

- Nå er det viktig at det ryddes opp umiddelbart, sier stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (Ap).

Oslo (NTB): Flere av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter mener den omstridte ansettelsen av Rune Olsø som ny toppsjef i Entra må føre til at hele styret skiftes ut.

– Jeg vil si at styret må erstattes. De har ikke gjort jobben sin. Nå er det viktig at det ryddes opp umiddelbart, sier Aps Steinar Gullvåg til VG.

Stortingsrepresentanten sier han reagerer på at det ikke er vist særlig tegn til moderasjon under fastsettingen av Entra-sjef Rune Olsøs lønn.

Også partikollega på Stortinget Tor Bremer mener styret nå må gå.

– Mitt synspunkt er at hele styret bør skiftes ut. Jeg regner med at det blir vurdert. Den mangelen på moderasjon som styret for et statlig selskap har utvist, henger rett og slett ikke på greip, sier han.

Også andre partikolleger er oppgitt over styret. Det pekes også på at saken er blitt en belastning for Arbeiderpartiet.

Ap-politikeren Olsø er nær venn av næringsminister Trond Giske og ble ansatt i et styremøte 26. september til tross for at ansettelse ikke sto på dagsordenen. 38-åringens årslønn er ifølge VG 4,2 millioner kroner inkludert bonus, men han har ennå ikke formelt undertegnet noen kontrakt.

Allerede torsdag eller fredag kan settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV) bestemme seg for om hele styret eller noen av styremedlemmene i Entra, må gå, skriver Aftenposten. (©NTB)

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken