Gå til sidens hovedinnhold

Ap: - TV 2-støtte må ikke gå til utbytte

Å gi TV 2 statsstøtte for å opprettholde kanalens nyhetstilbud kan ikke forsvares dersom pengene havner rett i eiernes lommer, mener Aps Arild Grande.

Flertallet på Stortinget ble i februar enige om en ny avtale om allmennkringkasting. I avtalen blir regjeringen bedt om å sikre at TV 2 fortsatt skal ha en rolle som allmennkringkaster og utrede eventuell statsstøtte til den reklamefinansierte kanalen.

Aps mediepolitiske talsperson Arild Grande sier til Dagens Næringsliv at eventuelt statlig kjøp av allmennkringkastertjenester fra TV 2 må rammes inn på en måte at det hindrer utbytte til eierne.

Les også: Analytikere: - Rapport overdriver TV 2s kostnader

– Dette må regjeringen avklare i sitt arbeid med å forberede en sak for Stortinget, men vi mener det bør være fullt mulig å sikre at midlene går til formålet, nemlig kompensasjon for allmennkringkastingsforpliktelser, i tråd med ESAs retningslinjer og på en måte som hindrer at slike midler går til utbytte, sier Grande.

Han reagerer sterkt på at de to toppsjefene i TV 2s danske eier Egmont til sammen tjente 36 millioner kroner i fjor.

– Det er totalt uspiselig og kan ikke forsvares. Mediebransjen er truet av sviktende økonomi og nedbemanninger, da må også lederne vise ansvar og måtehold, sier han.

Les også: Kulturministeren vil ta et TV 2-initiativ i år

Egmont forklarer toppsjefenes lønninger med at selskapet driver medievirksomhet i 30 land, og at lønnsnivået følger markedet i Danmark og internasjonalt. (©NTB)

Kommentarer til denne saken