Gå til sidens hovedinnhold

Ap-velgere vil ha EU-sak

Her er tallene som kan velte et eventuelt regjerings-samarbeid mellom Ap, SV og Sp.

I en undersøkelse som Dagsavisen har gjennomført, svarer 70 prosent av Arbeiderpartiets velgere at de mener Norge bør søke om EU-medlemskap i løpet av de neste fem årene.

Til sammenligning mener 55 prosent av Norges befolkning det samme. Ap er dermed godt overrepresentert blant de som vil ha EU-søknad.

- Dersom tiden blir moden for det, må EU gå foran regjeringssamarbeid neste periode. I så fall er vi villige til å regjere alene, sier Ap-leder Jens Stoltenberg til Dagsavisen. Han sier at det ennå er flere usikre faktorer som må på plass før spørsmålet om EU-søknad bør diskuteres. Disse faktorene vil ikke være klare før Stortingsvalget.

Sp-leder Åslaug Haga mener at Stoltenbergs lefling med EU-søknad undergraver troverdigheten til det rødgrønne regjeringsalternativet. Hun mener det nå er på tide at Stoltenberg bestemmer seg for hva han ønsker: EU-søknad eller kursendring i norsk politikk.

- Ap må gjøre et valg. Enten vil de ha ny politisk kurs og en rødgrønn regjering, ellers vil de gå i kompaniskap med Høyre, og slett ikke få noen politisk kursendring. Det er et klart valg, sier Haga.

HTML EMBED
Bør Norge søke EU-medlemskap de neste fem årene?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken