Ronaldinho (33) og Kaka (31) er to av de største stjernene som har ikledd seg den brasilianske landslagsdrakten siden tusenårskiftet.

Førstnevnte har fått en ny vår i Atletico Mineiro, som vant Copa Libertadores i fjor. Ronaldinho ble også kåret til årets søramerikanske spiller i 2013, en pris som ble tildelt Neymar både i 2011 og 2012.

Kaka er 31 år nå og spiller for AC Milan, etter at han i fjor sommer fikk gå gratis fra Real Madrid.

Ingen av dem er med i Brasils landslagstropp denne uka. Lagets manager, Carlos Alberto Parreira, åpner likevel for at begge kan få plass i VM-troppen.

- Det er ingen tvil om at de med rette regnes som udødelige legender i Brasil, og det er ingen som betviler ferdighetene deres. Samtidig må vi vurdere ferdighetene til Kaka og Ronaldinho nå, ikke i fortiden, og se på hva de kan bidra med i jakten på en ny VM-tittel, sier Carlos Alberto Parreira ifølge Sambafoot.com.


Kampen mot Sør-Afrika er den siste før han og trener Luiz Felipe Scolari skal ta ut VM-troppen. Det ser med andre ord ikke lovende ut for veteranenene, ettersom de ikke fikk plass denne gang.

- Men husk at det er 19 spillere i Brasils tropp i Sør-Afrika og 23 som skal til VM. Så vi har fire plasser til å fylle. Enkelte spillere er nesten selvskrevne, men for mange handler det om formen deres de neste to månedene. Jeg tror dere kan plassere Kaka og Ronaldinho i denne kategorien, sier landslagsmanageren.

Brasils tropp mot Sør-Afrika: Julio Cesar, Jefferson (keepere), Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Dante, Rafinha (forsvar), Fernandinho, Willian, Oscar, Ramires, Luiz Gustavo, Paulinho, Bernard (midtbane), Fred, Neymar, Hulk og Jo (spisser).