Gå til sidens hovedinnhold

Åpner VM-døren for vrakede Kaka og Ronaldinho

Stjerneduoen ble utelatt fra den siste troppen før VM-uttaket.

Ronaldinho (33) og Kaka (31) er to av de største stjernene som har ikledd seg den brasilianske landslagsdrakten siden tusenårskiftet.

Førstnevnte har fått en ny vår i Atletico Mineiro, som vant Copa Libertadores i fjor. Ronaldinho ble også kåret til årets søramerikanske spiller i 2013, en pris som ble tildelt Neymar både i 2011 og 2012.

Kaka er 31 år nå og spiller for AC Milan, etter at han i fjor sommer fikk gå gratis fra Real Madrid.

Ingen av dem er med i Brasils landslagstropp denne uka. Lagets manager, Carlos Alberto Parreira, åpner likevel for at begge kan få plass i VM-troppen.

- Det er ingen tvil om at de med rette regnes som udødelige legender i Brasil, og det er ingen som betviler ferdighetene deres. Samtidig må vi vurdere ferdighetene til Kaka og Ronaldinho nå, ikke i fortiden, og se på hva de kan bidra med i jakten på en ny VM-tittel, sier Carlos Alberto Parreira ifølge Sambafoot.com.


Kampen mot Sør-Afrika er den siste før han og trener Luiz Felipe Scolari skal ta ut VM-troppen. Det ser med andre ord ikke lovende ut for veteranenene, ettersom de ikke fikk plass denne gang.

- Men husk at det er 19 spillere i Brasils tropp i Sør-Afrika og 23 som skal til VM. Så vi har fire plasser til å fylle. Enkelte spillere er nesten selvskrevne, men for mange handler det om formen deres de neste to månedene. Jeg tror dere kan plassere Kaka og Ronaldinho i denne kategorien, sier landslagsmanageren.

Brasils tropp mot Sør-Afrika: Julio Cesar, Jefferson (keepere), Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Dante, Rafinha (forsvar), Fernandinho, Willian, Oscar, Ramires, Luiz Gustavo, Paulinho, Bernard (midtbane), Fred, Neymar, Hulk og Jo (spisser).

Kommentarer til denne saken